Aslen Kayserili olan ve ömrünün 50 yılını Kırşehir’de geçiren inşaat mühendisi hemşehrimiz Şaban Aksoy, iki kitap yayınladı.
    Kırşehir’in depremselliği ve depreme karşı alınacak önlemler konusunda yazılı ve görsel basında uzun yıllar çalışmalar yapan Şaban Aksoy, ayrıca Kırşehir çevre, kültür, sanat faaliyetlerinde de bulundu.
    2014 yılında “Yaşam Kesintimden Anılar ve Şiirler” kitabını yayınlayan Şaban Aksoy’un 134 sayfalı bu kitabında Kırşehir’de geçen yıllarından esinlenerek yazdığı şiirler yer alıyor.
    Kırşehir’de 40 yıl inşaat mühendisi olarak Kırşehir halkına hizmet veren Şaban Aksoy, deprem kuşağında bulunan Kırşehir’le ilgili pek çok çalışmaya imza atmıştı. 
Deprem üzerinde uzun süre çalışıp araştırmalar yapan Şaban Aksoy, bu yıl “Ülkemizin Kanayan Yarası Deprem” adında ikinci kitabını da yayınladı.
Deprem ülkemizin ciddi ve kanayan bir yarası olduğunu ifade eden Şaban Aksoy, “Dün dünde kaldı. Dünün tekrarlanmaması için bugün yapacağımız çalışmalar yarınları kurtaracaktır. Teknolojinin en üst düzeyde geliştiği günümüzde artık ulaşılamayan yerleşim alanı kalmamalı, ülkemizin her bir vatandaşının konut ihtiyacı bilimin ışığı altında teknolojinin getirileri doğrultusunda giderilebilmelidir. Depremin en sevdiği yasa imar affı yasasıdır. Deprem faciasını yasalarla çoğaltmamalıyız. Dünyada gelişmiş ülkeler en şiddetli depremi bile en az hasarla ve ölümle atlatırken, bizler onların yaptıklarını örnek alarak depremde can ve mal kaybını en aza indirmek için kanunlara ve yönetmeliklere uygun binalar inşaa etmeliyiz, uygun olmayanlara etkin mücadele etmeliyiz. Aksi takdirde kendi mezarımızı kendimizin kazdığımızın farkına dahi varamayız. Deprem bir doğal olaydır, daima kalacaktır. Ben de bu nedenle bu kitabımda bunu ele aldım” dedi.
Dün gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”i ziyaret eden Şaban Aksoy, hazırladığı iki kitabını gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in kurucusu Şevket Güner’e sundu. Şevket Güner de Şaban Aksoy’un Kırşehir’de yaptığı çalışmaları her zaman takdir ve şükranla andıklarını belirterek, Şaban Aksoy’u yayınladığı iki kitaptan dolayı kutladı.  (HABER: NECLA BAĞCI)