Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya; Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız ile görüştü.

                Bölge üniversite rektörleri ile sürekli iletişim halinde olan ve onlarla istişarelerde bulunan Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Gazi Üniversitesi Rektörünü ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette Rektör Karakaya, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız ile her iki üniversitenin genel durumunu görüştü.

                Görüşmede üniversitelerin istikbalimiz olan gençlerin hayata atılmaya başladıkları eğitim yuvaları olduğunu kaydeden Prof. Dr. Vatan Karakaya, üniversitelerin hayata hazırladığı gençlerle birlikte ilinde ve bölgesinde faaliyet halinde olması gerektiğine inandığını kaydetti. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin de bu anlamda aktif olduğunu ve projeler ürettiğini anlatan Rektör Karakaya, üniversite olarak ülkemiz yükseköğretimine yön veren İç Anadolu Bölgesindeki üniversitelerden biri olduklarını söyledi. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin projelerinin Kırşehir’in kalkınması adına çok önemli olduğunu vurgulayan Rektör Yıldız ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Rektör Karakaya’ya teşekkür etti. (HABER MERKEZİ)