12-18 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan 35. Ahilik Haftası Kutlamalarının açılışı 12 Eylül 2022 tarihinde Kırşehir Kalesinden yapılan top atışı ile başladı.

Program, Ahi Evran Külliyesinde dua edilmesinin ardından, kortej yürüyüşü yapılarak Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen Yeşil Beyaz Kadın Kooperatifi Deri İşi Sergisi ve Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü Bakır ve Deri İşi Sergisi ziyaretleri ile devam etti.

Etkinliklere Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, Milletvekilleri Mustafa Kendirli ve Metin İlhan, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya,  Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan, ilimizin diğer yöneticileri, esnaf ve vatandaşlar katıldı.

Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezinde devam eden etkinliklerde daha sonra protokol konuşmaları yapıldı. Resim - İş ve Türksoy Kültür Başkentleri Sergisi Açılışının ardından ise program Cacabey Meydanındaki tanıtım günlerinin açılışı ile devam etti ve Ahi Pilavı ikram edildi.

35. Ahilik Haftası kutlama programlarına katılan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Ahilik haftasının ilimiz ve üniversitemiz için oldukça önemli olduğunu belirterek Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi olarak geçtiğimiz yıllarda Ahilik kutlamaları kapsamında çok sayıda etkinlik düzenlediklerini toplumsal dayanışma ve yardımlaşmayı temel ilke olarak benimseyen Ahiliğin her bakımdan önemli olduğunu kaydetti. Üniversitemizin de adını Ahi Evran-ı Veli’den aldığını, Ahilik Kültür ve Medeniyetinin ülkemizde yeniden canlanması için üniversitemizin çalışmalar yaptığını belirten Rektör Karakaya, 35. Ahilik Haftasının ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını temenni etti. (HABER MERKEZİ)