Kırşehir’den ve hemşehrilerinden kopmayan, Kırşehir aşığı hemşehrimiz Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Cuma günü rahatsızlanarak kaldırıldığı Göztepe Şehir Hastanesi’nde bütün çabalara rağmen Cumartesi günü hayatını kaybetti.

94 yaşında hayatını kaybeden iki çocuk babası hemşehrimiz Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü, Kırşehir’de rahmetli babasının adına Ziya Kılıçözlü İlköğretim Okulu, rahmetli annesinin adına Boğazevci’nde Hayriye Kılıçözlü Lisesi, rahmetli eşinin adına Dr. Meral Kılıçözlü Anaokulu, kendi adına Kırşehir’de Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi, torunu adına Defne Kılıçözlü Anaokulu ve daha sayamayacağımız pek çok eğitim kurumuna yaptığı maddi yardımlarla biliniyordu.

Yine adını taşıyan Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesi’ne laboratuvarların kurulmasını da sağlayan hemşehrimiz İlhan Kılıçözlü, Aşık Paşa’nın “Gariphame” ve Ahmed-i Gülşehri'nin Kuşların Dili anlamına gelen Mantıku’t Tayr” isimli eserini bugünkü Türkçe'ye çevrilmesini sağlamıştı.

Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü'nün cenazesi bugün Kırşehir’e getirildi. Öğle namazını müteakip Ahi Evran Caminde kılınan cenaze namazına Vali İbrahim Akın, Milletvekili Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, oğlu Erhan Kılıçözlü, Belediye Başkan Yardımcıları Osman Uçar, Nuri Araz, Hamza Çam ve Tuncay Polat, CHP İl Başkanı Baran Genç, İYİ Parti İl Başkanı Müfit Göçen, Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman Demir, bazı daire müdürleri, adını taşıyan okulların müdürleri, öğretmeleri ve öğrencileri ile oda ve dernek başkanları, yakınları, sevenleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kılınan namazın ardından Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü’nün cenazesi Aşıkpaşa Mezarlığı'ndaki babası Kırşehir eski Belediye Başkanı öğretmen Ziya Kılıçözlü’nün yanında toprağa verildi.

Yıllar önce eşi Dr. Meral Kılıçözlü’nü kaybeden, Erhan ve Arzu Kılıçözlü adında iki evladı bulunan hemşehrimiz Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü’ye Kırşehir Çiğdem Gazetesi olarak Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz. (HABER: SALİH GÜNER)