Vali İbrahim Akın ve eşi Saliha Akın, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 177. yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen iftar yemeğinde şehit aileleri, gaziler ve görev malulleri ile bir araya geldi.

Kırşehir Polis Meslek Eğitim Merkezinde (POMEM) düzenlenen iftar yemeğinde bir konuşma yapan Vali İbrahim Akın, ülkemizin dirlik ve düzeninin, vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşamasının devletimizin en köklü kuruluşlarından birisi olan emniyet teşkilatımızın görev ve sorumluluğunda olduğunu söyledi.

Kurulduğu andan itibaren kanunlara, temel hak ve hürriyetlere saygılı bir şekilde görevini icra eden polis teşkilatımızın ülkemizin bütünlüğüne yönelik her türlü saldırıyı bertaraf ederek emniyet ve asayişin sağlanması konusunda fedakârca hizmet verdiğini belirten Vali İbrahim Akın, “Aziz milletimiz için iftihar kaynağı olan Emniyet Teşkilatımız, devletimizin baki kalması, bayrağımızın ilelebet göklerde dalgalanması için gerektiğinde canını hiçe sayarak bu ulvi görevi yerine getirmektedir. İşte bu milli şuur ve görev aşkı ile çalışan nice teşkilat mensubumuz vazife esnasında şehitlik ya da gazilik mertebesine ulaşmaktadır. Sizlerin evladı, eşi ya da kardeşi bu vatan için şehitlik ya da gazilik şerefine nail oldu. Şehit veya gazi yakını olmanın gururunun yanı sıra acınızın da büyük olduğunun farkındayız. Bir insan için şehadete ulaşmak, gazi olmak nasıl ulvi bir makam ise arkasında kalanlar için de sabretmek bir o kadar yüceliktir. Devlet olarak daima sizlerin yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu duygularla, görevi başında şehit olan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.” dedi.

Düzenlenen iftar yemeğine Vali İbrahim Akın ve eşi Saliha Akın’ın yanı sıra Milletvekillerimiz Mustafa Kendirli ve Metin İlhan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Adalet Komisyonu Başkanı Hüseyin Sabuncuoğlu, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Sadık Gülecen, Kırşehir POMEM Müdürü Ortaç Şekeroğlu, protokol eşleri ile şehit yakınları, gaziler ve görev malulleri katıldı. (HABER MERKEZİ)