KIRŞEHİR’DE Polis Haftası nedeni ile İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül başkanlığındaki heyet Vali Necati Şentürk'ü ziyaret etti.

Kırşehir Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Kasım Varol ve emniyet teşkilatı mensuplarının katıldığı ziyarette İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, emniyet teşkilatına verdiği desteklerden dolayı Vali Necati Şentürk'e teşekkür etti.
Ziyaret sırasında yaptığı konuşmasında, Polis teşkilatının kurulduğu günden beri ülkemizdeki emniyet ve asayişi sağlayan köklü bir kurum olduğunu söyledi.
Türk Polis Teşkilatı’nın, halkın mal ve can güvenliğini korumak için gece gündüz demeden çalıştığını belirten Vali Necati Şentürk, “Polis teşkilatımız, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak için zaman mefhumu gözetmeden çalışmakta, emniyet mensuplarımız canını feda etmekten çekinmemektedir. Ülkemizi emniyet ve asayiş yönünden tehdit eden her türlü tehlikeye karşı koruyan, bu doğrultuda şehit düşen ve gazi olan bütün emniyet mensuplarını da rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Türk Polis Teşkilatı kurulduğu andan itibaren kendini yenileyen yapısı, nitelikli personeli, teknolojik imkânları, bilgi ve tecrübesi ile uluslararası teşkilatlar arasındaki saygın yerini almıştır. Bu duygularla, Türk Polis Teşkilatı’nın 170. kuruluş yıldönümünü kutluyorum” dedi.
Zİyaret, İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül'ün, Polis Haftası etkinlikleri hakkında Vali Necati Şentürk'e bilgiler vermesi ile sona erdi.
TÜRK POLİSİ, 170. YILINI KUTLUYOR
Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 170. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
10 Nisan Cuma gününe kadar etkinliklerle kutlanacak olan Türk Polis Teşkilatı'nın 170. yıldönümü kutlamalarında bugün saat 09.00’da Demirli köyünde Baranlı Dağları’nda Polis-Halk Yürüyüşü yapılacak. Saat 14.00’te ise Polis Ormanı’na fidan dikilecek.
9 Nisan Perşembe günü saat 12.30’da Hoca Ahmet Yesevi Camii’nde öğle namazında şehit polisler için mevlit okutulacak.
Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 170. yıldönümü 10 Nisan Cuma günü yapılacak yoğun etkinliklerle kutlanacak.
Eski Valilik önünde Atatürk Anıtı’na saat 10.00’da İl Emniyet Müdürlüğü ile Polis Mesleki Eğitim Merkezi ve Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği çelenklerinin konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunacak.
Tören ve resmigeçit Valilik önünde saat 10.30’da başlayacak. Mehteran Takımı’nın gösterisinin ardından Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül ve tensip buyurdukları takdirde Vali Necati Şentürk konuşma yapacak.
Kırşehir EMniyet Müdürü Sıtkı Akgül ile Polis Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Kasım Varol’un tüm Kırşehir halkının davetli olduğunu bildirdiği Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 170. yıldönümü kutlamaları, resmigeçit töreni ile son bulacak.
Türk Polis Teşkilatı'nın 170. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, makamında kutlamaları kabul edecek.