Kırşehir'de de Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılık içinde koronavirüsün etkisi
altında görkemli törenler yerine sade ve kısaltılmış etkinliklerle kutlanacak…

Pazar günü Büyük Taarruz’un 98. Yıldönümü

Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan ve Türk milletinin ölümsüzlüğünün taçlandırıldığı Büyük Taarruz’un 98. Yılını Pazar günü tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de koronavirüsün gölgesinde buruk kutluyoruz.
1922 yılında 26 Ağustos'ta başlayıp, 30 Ağustos'ta Dumlupınar'da Mustafa Kemal'in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan ve Türk milletinin ölümsüzlüğünün taçlandırıldığı Büyük Taarruz’un 98. yılında gururluyuz.
Ulusumuzun milli mücadele sürecindeki en büyük adımı; büyük taarruz zaferinin yıldönümünde, Mustafa Kemal Atatürk ve ordumuzun elde ettiği zaferi bir kez daha gururla kutlayacağız. 30 Ağustos 1922 zaferi, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olmasının yanında, yalnızca bizim değil; tüm ezilmiş ulusların, hatta tüm insanlığın, özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış tarihi bir adımın bayramı.
Türk milletinin düşman işgalinden kurtuluşunun ve yeniden bağımsızlığa adım atmasının simgesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98. yıldönümü 171 evladını Büyük Zafer’de şehit veren Kırşehir’de törenle kutlanacak.
30 Ağustos Zafer Bayramı, ülke geneli ile birlikte dış temsilciliklerde, KKTC'de ve Kırşehir'de de Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılık içinde koronavirüsün etkisi altında görkemli törenler yerine sade ve kısaltılmış etkinliklerle kutlanacak.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün komutasındaki Türk ordusunun düşmana son ve ağır darbeyi indirerek yurt topraklarından söküp attığı, Türk milletinin hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden taviz vermeden sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirdiği Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 98. yıldönümü olan 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle kamu ve özel kuruluşlar, işyerleri bayraklarla süslenerek, şehrin uygun yerlerine takların kurulacağı Kırşehir'de gerçekleştirilecek Zafer Bayramı kutlamaları 30 Ağustos Pazar günü Cacabey Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na Kırşehir Valiliği ile Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak.
Vali İbrahim Akın ve Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ile diğer katılımcılar saat 10.45’te Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliği’ni ziyaret edip, şehitlerimizin ruhuna Kur’an-ı Kerim ve dua okuması ile 30 Ağustos kutlamaları sona erecek.
Bu yıl koronavirüs dolayısıyla 30 Ağustos kutlamalarının kısa tutulacak.
VALİ AKIN’DAN 30 AĞUSTOS MESAJI
Vali İbrahim Akın, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Türk milletinin geçmişinin zaferlerle dolu olduğunu belirten Vali Akın, yayınladığı mesajda şunları ifade etti:
“26 Ağustos 1922 tarihinde Dumlupınar’da Mustafa Kemal Paşa’nın başkomutanlığında başlayan Büyük Taarruz, milletimizin ve ordumuzun verdiği eşsiz mücadele neticesinde 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlanmıştır. Bu zaferle milletimiz, kendisine reva görülen esaret zincirini kırmış, her ne pahasına olursa olsun hürriyetinden ve istiklalinden taviz vermeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir.
“Çağdaş ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin de müjdecisi olan bu büyük zafer, tarihten silinmek istenen Türk Milleti’nin küllerinden yeniden doğmasını sağlamış, yurdumuz düşmandan temizlenerek milletimiz hür ve bağımsız yaşama onuruna kavuşmuştur.
“Milletimizin geçmişte kazandığı tüm zaferlerde olduğu gibi bu emsalsiz zaferin arkasında da vatanı, bayrağı ve kutsal saydığı değerleri uğruna gözünü kırpmadan canını feda eden aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin cesaretleri vardır.
“Şehitlerimizin ve gazilerimizin emaneti olan Cumhuriyetimiz, kurulduğu andan bu güne kadar genç nesillerimizin ellerinde her geçen gün daha da güçlenmekte, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma yolunda kararlı ve emin adımlarla ilerlemektedir.
“Milletimiz, istiklal mücadelesinde olduğu gibi bugün de ülkemize yönelecek tehditlere karşı her türlü fedakârlığı yapmaya hazırdır. Nitekim güvenlik güçlerimizin ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak amacıyla sınırlarımız içinde ve dışında terör örgütlerine ve onların uzantılarına karşı yürüttüğü mücadele bunun en güzel göstergesidir.
“İnanıyorum ki dünyanın en güçlü orduları arasında yer alan ordumuz, yürütülen operasyonlarla birlik ve beraberliğimize kasteden terör ve benzeri tüm tehditlerin üstesinden gelecek, ülkemiz daha aydınlık bir geleceğe kavuşacaktır.
“Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınının yayılmasının önüne geçmek amacıyla bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sınırlı etkinliklerle icra edilecektir. Bayram kutlamalarının milli birlik ve dayanışmayı yükselten bir fırsat olduğu asla unutulmamalıdır. Bu yüzden bizler de ev ve iş yerlerimizi Türk bayrakları ile donatarak bayram coşkusunu en üst seviyelere çıkartmalıyız. Ayrıca, tüm vatandaşlarımızın maske, mesafe ve hijyen kurallarına mutlak riayet dikkat etmelerinin son derece önemli olduğunu bir kez daha hatırlatıyorum.
“Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu zaferi bizlere armağan eden milli mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı içtenlikle kutluyorum.”
EKİCİOĞLU’NDAN BAYRAM MESAJI
Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 30 Ağustos Zaferinin 98. Yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.
30 Ağustos Zaferi’ni kazanan ve büyük dehasıyla ülkemizin geleceğine ışık tutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanları ile tüm terör şehitlerini rahmetle anan Başkan Ekicioğlu, mesajında şunları ifade etti:
“30 Ağustos, Anadolu halkının yokluk içinde olmasına rağmen tüm çaresizliklere karşın inanç ve kararlılıkla, emperyalist güçlere diz çöktürebileceğinin en önemli göstergesidir. Tüm dünyanın adından övgü ile bahsettiği, mazlum milletlerin mücadelesine örnek olan, emperyalizme karşı direnen bir halkın destanı olarak nesilden nesile aktarılan bu zafer; bağımsızlığımızın, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin yaratıcısıdır.
“Bizler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bundan tam 98 yıl önce verilen bu kurtuluş mücadelesinin, o gün gösterilen kahramanlığın ve yazılan şanlı destanın sevincini bir kez daha yüreğimizde hissediyoruz.
“Din, dil, ırk, ayrımı gözetmeden, bağımsızlığımıza göz dikmiş düşmanlara karşı büyük bir inanç ve kararlılıkla özgürlük mücadelesi veren ülkemizin yazdığı bu büyük zaferin coşkusunu yeniden yaşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta 30 Ağustos Zaferi’ni kazanan ve büyük dehasıyla ülkemizin geleceğine ışık tutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı ile tüm terör şehitlerimizi rahmetle anıyor; gazilerimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)

İl Genel Meclis Başkanı Seyfi’den
30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

İl genel Meclis Başkanı Hacı Ömer Seyfi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98.Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Meclis Başkanı Seyfi Mesajında şu ifadelere yer verdi:
“30 Ağustos, Türk tarihinin şanlı zaferidir. Türk milletinin Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığı zaferlerin bağımsızlıkla taçlandırıldığı gündür. Milletimizin zaferle sonuçlandırdığı Büyük Taarruz Meydan Muharebesi, Cumhuriyetimizin kuruluşunun en önemli aşamasıdır. Türk milletini Anadolu topraklarından çıkarmak ve tarihten silmek isteyenlere karşı kazanılan bu büyük zafer göstermiştir ki, küllerinden doğan ulusumuz, zalimlere asla boyun eğmeyecek, sonsuza dek bağımsız ve bir arada yaşayacaktır.
“Büyük Taarruz‘un 98'nci yıldönümünü büyük bir gururla bir kez daha kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Ülkemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98'nci yıldönümünde, bu uğurda mücadele eden Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum." (HABER MERKEZİ)

İYİ Parti Kırşehir İl Başkanı Müfit Göçen:
“30 Ağustos özgürlük ve
bağımsızlık meşalesinin
sonsuza dek sönmemek üzere
yakıldığı büyük bir zaferdir”

İYİ PARTİ Kırşehir İl Başkanı Müfit Göçen, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Her sayfası zaferlerle dolu Türk Tarihinin emsalsiz zaferlerinden birisi olan ve Türk milletinin kaderini değiştiren 30 Ağustos Zaferi’nin Türk'ün asla yenilmeyeceğinin, bin yıldır vatan yaptığı bu toprakları kanı ve canı pahasına geri vermeyeceğinin ve ilelebet sahip çıkacağının tüm dünyaya ispatı olduğunu ifade eden Başkan Müfit Göçen, yayınladığı mesajda şunları ifade etti:
“Bu yıl 98. Yılını kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milletçe kenetlenerek bağımsızlığımızın tescillendiği tarihimizdeki en önemli dönüm noktalarından birisidir.
“Hepimizin bildiği gibi, cephede değil, masada kaybettiğimiz Birinci Dünya Savaşı sonrasında İtilaf devletlerince, Mondros Ateşkes Antlaşması hükümlerine dayanarak ordumuz dağıtıldı, silahları elinden alındı, türlü bahanelerle yurdumuz işgale başlandı. Büyük ekonomik ve siyasal yaptırımlarla Türk milleti zor durumda bırakılmaya çalışıldı. Ancak, tarihi kahramanlık destanlarıyla dolu aziz milletimiz, önüne çıkan bütün olumsuz koşullara dayanmasını bildi. Azimle, inançla ve kararlılıkla Türk’ün bağımsızlık aşkını, vatan toprağının nasıl müdafaa edileceğini, büyük bedeller ödeyerek de olsa bütün dünyaya gösterdi.
“İnönü ve Sakarya Muharebeleriyle başlayan Türk’ün ateşle imtihanı Gazi Mustafa Kemal Paşa komutasındaki Türk ordusunun 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos'ta sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile zafere ulaştı. Bu çetin mücadele, dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanlarından biri olarak tarihe geçti. Şunu da önemle belirtmek isterim ki, Türk milleti, bu mücadelesiyle, emperyalizmin pençesinde inleyen bütün mazlum milletlere örnek oldu. Bu bakımdan, İstiklâl mücadelemiz Dünya tarihinde bir dönüm noktası olması bakımından da son derece önem arz eder.
“Aziz Kırşehirliler,
“30 Ağustos, Türkiye'nin geleceği için binlerce şehidin, milli birlik ve beraberlik ruhu içinde canlarını verdiği, özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin sonsuza dek sönmemek üzere yakıldığı büyük bir zaferdir.
“Bu zaferin kazanılmasında emeği olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Milletimizin ve şanlı ordumuzun tüm mensuplarının, Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)

TSO Başkanı Yılmaz’dan
30 Ağustos mesajı

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
30 Ağustos'ta elde edilen destansı zaferle birlikte, hepimizin ortak mirası olan Cumhuriyetin temellerinin atıldığına dikkat çeken TSO Başkanı Mustafa Yılmaz, mesajında şunları ifade etti:
“98 yıl önce 30 Ağustos'ta şanlı ordumuz, yurdumuzu düşmanlardan temizleyerek büyük bir zafere imza atmıştır. Bizler her zaman olduğu gibi bugün de birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, ecdadımızın emaneti olan Cumhuriyetimizi hakkıyla muhafaza ve müdafaa etmek üzere canla başla çalışıyor, belirlenmiş olan hedeflerimize doğru kararlılıkla ilerliyoruz. Büyük taarruz sayesinde, vatan toprakları düşmandan arındırılmış ve istiklal mücadelemiz hak ettiği büyük zaferle taçlanmıştır. Ülkemizin düşman işgalinden kurtuluşunu, ulusumuzun bağımsızlığını müjdeleyen 30 Ağustos Zaferi'nin 98'inci yıl dönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz.
“30 Ağustos'ta elde edilen bu destansı zaferle birlikte, hepimizin ortak mirası olan Cumhuriyetimizin temelleri de atılmıştır. Zaferin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti de Milletimizin birlik ve beraberliğinin en anlamlı mesajını veren, gelişen demokrasisi, güçlü ekonomisi, tarihi ve kültürel birikimiyle bölgenin ve dünyanın en güçlü ülkelerinden biri haline gelmiştir.
“Bu duygu ve düşüncelerle, büyük zaferin 98. yıl dönümünde başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakların bedelini canlarıyla, kanlarıyla, alın terleriyle ödeyen ve bizlere bırakan Aziz Şehitlerimizi ve kahraman Gazilerimizi bir kere daha rahmet ve minnetle anıyor, Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)