KIRŞEHİR Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Muson Yağmurları dolayısıyla sel afeti yaşanan dost ve kardeş ülke Pakistan’a insani yardım kampanyası ballatıldığını duyurdu.

                Kırşehir AFAD'dan yapılan bilgilendirmede şu detaylar aktarıldı: "Bakanlığımız, AFAD Başkanlığı koordinasyonunda muson yağmurları dolayısıyla sel afeti yaşanan dost ve kardeş ülke Pakistan’a başlatılan insani yardım kampanyası için valiliklere genelge gönderildi.

                Sel dolayısıyla binin üzerinde insanın hayatını kaybettiği,  ülkenin nerdeyse 2/3 sularla kaplandığı, 1.1 milyon evin hasar gördüğü, 800 bine yakın hayvanın telef olduğu Pakistan’a Türkiye’nin insani yardımları devam ediyor.  Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla  hava köprüsü  kurulan bölgeye, ilk etapta 10 bin adet çadır, 50 bin gıda kolisi, hijyen ve bebek malzemesinden oluşan yardım gönderiliyor. Bakanımız Sn. Süleyman Soylu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sn. Murat Kurum ve STK temsilcilerinin bölgeye yaptığı ziyaret sonrası tespit edilen ihtiyaçlar doğrultusunda insani yardımlar hızlandı.  AFAD koordinasyonunda başlatılan insani yardım kampanya için 81 Valiliğine de genelge gönderildi. Genelge kapsamında valiliklerden gelen ayni yardımlar, AFAD il müdürlüklerince koordine edilerek selden etkilenen bölgelere gönderilecek." (HABER MERKEZİ)