Kırşehir’de Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan gece saatlerinde yağmaya başlayan kara ekipler anında müdahale etti. Özel İdare ekipleri halkın ulaşımda sorun yaşamaması için tüm ekipleriyle teyakkuza geçti.  
İlimiz ilçe ve köylerde Çarşamba gecesinden beri etkili olan kar yağışı sonrası kapanan köy yolları, ekiplerin yoğun çalışmasıyla yeniden ulaşıma açıldı.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz, il özel idaresi olarak Merkez ve ilçelerde geceden itibaren 9 greyder, 3 bıçaklı kamyon, 7 Beko loder kepçe, 1 loder toplamda 20 iş makinesi ve 25 personel ile Karla Mücadele Ekibi oluşturduklarını ve bu kapsamda etkili olan kar yağışı sonucu yolları açma çalışmasının yürütüldüğünü aktardı. 
Etkili olan kar yağışı sonucu Akçakent, Boztepe, Akpınar, Mucur, Çiçekdağı ve Merkez ilçeleriyle bağlı köylerde kapanan tüm köy yollarının ulaşıma açılması için anında müdahale edildiğini ifade eden Genel Sekreter Yılmaz, şunları kaydetti:
“İlimizde etkili olan kar yağışı sonucu karla mücadele ekiplerimiz dün gece saat 04.00’dan itibaren 102 köy yolumuzun yağan kar yağışı sonucu ulaşıma kapalı olduğunu tespit etti. Hemen başlatılan çalışmalar ile Akçakent, Akpınar, Boztepe, Mucur, Çiçekdağı ve Merkez ilçelerimizde kapanan köy yollarımız ulaşıma açıldı. Tipi ve rüzgârın etkisi ile sürgünden dolayı tekrar kapanan yollarda çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Özel İdare ekiplerimiz halkımızın ulaşımda sorun yaşamaması can ve mal kaybı oluşmaması için, tüm ekipleriyle teyakkuz halindedir. Karla mücadelede önceliğimiz köy yollarının ulaşıma açık kalmasıdır. Gece gündüz çalışan ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”
Kurtuluş Yılmaz, dün saat 11:30 itibariyle toplamda 102 köy yolunu Özel İdare Karla Mücadele ekipleri tarafından ulaşıma açıldığını, mevcut ilçelerle köylerde herhangi bir olumsuz durum bulunmadığını, tipi ve rüzgarın etkisiyle oluşan kar sürüntülerine ekiplerin anında müdahale ettiğini sözlerine ekledi. (HABER MERKEZİ)