Kırşehir il genelinde bir haftadır etkili olan kar yağışına, İl Özel İdare karla mücadele ekiplerinin gayretli ve özverili çalışmaları sonucunda anında müdahale edildi.
Kar yağışının etkili olduğu 22 Ocak Cumartesi günü saat 04.00’ten itibaren İl Özel İdare Karla Mücadele ekipleri tarafından Merkez, Akçakent, Akpınar, Boztepe, Çiçekdağı, Kaman ve Mucur ilçesine bağlı köylerimizde karla mücadele çalışmaları başlatıldı. 
İlimiz genelinde son yılların en yoğun ve etkili olan kar yağışına, 36 iş makinası ve 79 personel ile Karla Mücadele çalışmaları ekipleri tarafından gece gündüz çalışarak gerçekleştirildi.
Ekipleri çok büyük fedakârlık göstererek çalışma saati haricindeki dinlenme ve konaklama sürelerini evlerine gelmeyerek ilçelerimizdeki Jandarma karakolları, yurtlar, hastaneler ve misafirhanelerde kaldılar.
252 Köy, 44 bağlısı; 296 yerleşim yerinde, 2 bin 528 Km’lik yol güzergâhında 7/24 saat karla mücadele çalışmaları gerçekleştirildi.
İlimiz genelinde etkili olan kar yağışına, 36 iş makinası ve 79 personel ile 252 köy, 44 bağlısı toplamda 296 yerleşim yerinde karla mücadele çalışmaları ekipleri tarafından gece gündüz toplam 7/24 saat çalışarak gerçekleştirildi.
252 Köy, 44 köye bağlı toplam: 296 yerleşim yeri, 2 bin 528 Km’lik yol ağında, 36 iş makinesi, 79 personel ile 7 gün 24 saat çalışarak 560 ton serpe tuz 480 ton agrega malzemesi ile çalışmalar yapılmış ve devam ediyor. 
Özel İdare sorumluğundaki 2.528 km’lik yol ağımızda, olumsuz hava şartları, tipi ve rüzgârın etkisiyle kapanan yollar Merkez ve tüm ilçe köylerimizde karla mücadele çalışmaları ekiplerimizin özverili çalışmaları ile kazasız belasız tamamlandı. Köy içi ara yollarında açılması başladı ve devam ediyor.  
Yolda kalan araçlar ve ambulanslar kurtarıldı vatandaşlarımızın ihtiyaçları giderildi. Olumsuz hava şartlarından dolayı yolda kalan 83 araç, 13 adet ambulans olmak üzere toplamda 96 araç kurtarıldı.
Özellikle elektrik sıkıntısı olan köylerimizde MEDAŞ ekiplerine ulaşım konusunda sıkıntıya düşmemesi için ekipler çok büyük bir çaba gösterdi.  
Bazı köylerin olumsuz hava şartlarından dolayı yollarının kapalı olması sebebiyle vatandaşlarımızın ekmek vb temel ihtiyaçları ekipler tarafından yerine getirildi.
İlimiz Karayolları sorumluğundaki birçok ana güzergâh da olan yollarda Karayolları ekiplerimize yardımcı olmak için ekipler ile koordineli olarak açıldı. 
AFAD, Jandarma, MEDAŞ, Sağlık Görevlileri ve diğer kurum görevlileri müdahale etmesi gereken köyler için karla kaplı olan yollarda ekiplerin büyük başarı ile ulaşıma açıldı.
KAPALI KÖY YOLLARIMIZ İÇİN BÜYÜK MÜCADELE VERİLDİ
Karla mücadele ekiplerimizin çok yoğun ve özverili çalışmaları sonucu Merkez ve tüm diğer ilçelerimizde kapalı köy yollarımızın açılması için çok büyük bir mücadele verildi.
Karla Mücadele konusunda çok büyük emek ve özveri gösteren Karla Mücadelede görev alan tüm mesai arkadaşlarımızı başarılarından dolayı tebrik eden Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz, “İlimizde son yılların en etkili kar yağışına karşı ilk günden itibaren karla mücadele ekiplerimiz ile köy yollarımızın ulaşıma açılması için büyük bir titizlik ve özveri ile gerçekleştirildi. Zaman zaman etkili olan kar yağışı ve tipi, rüzgârında etkisiyle sürgün yaparak çalışmalarımızı ve açtığımız yolları tekrar kapattı.  Ama vatandaşlarımızın bu soğuk kış gününde mağdur olmaması için karla mücadele çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Yolda kalan vatandaşlarımıza, Jandarma görevlilerimize, sağlık görevlilerimize, köylerde oluşan elektrik arızalarını yapmaya giden MEDAŞ ekiplerimize, AFAD ekiplerimize, köyde cenazeleri olup köylerine ulaşamayan hemşehrilerimize ve daha birçok kişilere yardımcı olduk. İlimizde etkili olan kar yağışına, köy yollarımızın ulaşıma açılması konusunda anlayış gösterdikleri için tüm vatandaşlarımıza,  gece gündüz sahada çok büyük fedakârlıkla başarı gösteren mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum, başarılı çalışmalarında dolayı hepsini tebrik ediyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)