Belediye Başkanı Rasim Arazay: “Özbağımıza ait değerlerimizi ve geleneklerimizi yaşatmak, unutulmaya yüz tutmuş halıcılık gibi önemli bir kültürü canlandırmak istiyoruz”

ÖZBAĞ FESTİVALE HAZIRLANIYOR

Özbağ Belediyesince hazırlanan “Özbağ Halı, Kültür-Sanat ve Çirleme Festivali” 3 Ağustos’ta gerçekleştirilecek.
Belediye Başkanı olarak seçildiği ilk günden beri Özbağ kasabasında ilklere imza atan Belediye Başkanı Rasim Arazay, bir ilke daha imza atarak festival düzenliyor. Temel amaçlarının Özbağ’da unutulmaya yüz tutmuş halk kültürünü yeniden canlandırmak ve hemşeriler arasındaki birlik ve beraberliği sağlamak olduğunu belirten Başkan Arazay herkesi festivale davet etti.
Dün gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”i ziyaret ederek, festivalle ilgili bilgiler veren Özbağ Belediye Başkanı Rasim Arazay, bütün Kırşehirlileri de festivale davet etti.
Göreve geldiği günden bu yana yaptıkları çalışmalar hakkında bigliler de veren Başykan Arazay, “Biz bu göreve değerli Özbağlı hemşehrilerimize en güzel hizmetleri verebilmek ve sorunları çözebilmek amacıyla geldik. İnşallah kalan 4,5 yılımızı da en iyi şekilde değerlendirip, özlenen güzel bir Özbağ’ı hep birlikte ortaya çıkarmaktır” dedi.
Günlük yaşam içerisinde insanların kendilerine vakit ayıramadığını ve özellikle dinimizde de önemli bir yeri olan “sılayı rahim” görevini yerine getiremediğini ifade eden Belediye Başkanı Rasim Arazay; “Özbağımıza ait değerlerimizi ve geleneklerimizi yaşatmak, unutulmaya yüz tutmuş halıcılık gibi önemli bir kültürü canlandırmak istiyoruz. Bu amaçla 3 Ağustos Cumartesi günü kasabamızda Özbağ Halı, Kültür-Sanat ve Çirleme Festivalinin ilkini gerçekleştireceğiz. 3 Ağustos 2019 Cumartesi günü ikindi namazı öncesinde saat 16.00’da Helvacılar Büyük Camide ahirete intikal etmiş hemşerilerimizin ruhuna Mevlid-i Şerif okutarak festivalimizi başlatacağız. Ardından hemen cami önünde halkımıza yöremize has ve unutulmaya yüz tutmuş bir tatlı çeşidi olan çirleme ikramı yapacağız. Bazı sokaklara Belediye Meclisimizin kararı ile şehitlerimizin ve kasaba büyüklerimizin isimlerini verdik. Bu sokakların tabelalarını takacağız” dedi.
ÜNLÜ ÖZBAĞ HALILARINI TANITACAĞIZ
Özbağ halılarının özellikle yastık, minder ve seccade dokumaların ününün ülke sınırları dışına taşmış olduğunu ancak günümüzde bu önemli kültürün unutulduğunu, eşsiz örneklerin ise antikacılar vasıtasıyla satıldığını belirten Özbağ Belediye Başkanı Rasim Arazay konuşmasını söyle sürdürdü:
“Festival kapsamında Özbağ halılarından oluşan küçük bir halı sergisini de katılımcıların beğenisine sunacağız. İnşallah bu sergiyi gelecek yıllarda daha geniş şekilde satışın da yapılabileceği bir etkinlik haline getireceğiz. Kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünlerini festival içerisinde doğrudan satabilmelerine imkân vereceğiz. Hedefimiz yapacağımız proje ile yeniden Özbağ halısının tezgâhlarda kadınlarımızca dokunmasını sağlamaktır.”
ÜNLÜ SANATÇILAR SAHNE ALACAK
“Aynı gün akşam halkımızın çok sevdiği ünlü sanatçıların sahne alacağını belirten Belediye Başkanı Rasim Arazay; “Festivalimizin eğlence bölümü saat 19.00’da başlayacak. Kırşehir Belediyesi Mehteran Bölüğünün konserinin ardından mahalli sanatçılarımız sahne alacak. Bay Sempatik olarak bilinen ünlü sunucu Yusuf Erbaş’ın sunumuyla gerçekleştirilecek olan programda halkımız tarafından çok sevilen Türk Halk Müziğinin ses ve saz ustaları aynı zamanda TRT sanatçıları olan Umut Sülünoğlu ve Uğur Önür tarafından türküler seslendirilecektir. Festivalimiz Türk Pop Müziğinin ünlü ismi LARA’nın konseri ile sona erecektir.” dedi.
TÜM HALKIMIZI FESTİVALİMİZE BEKLİYORUZ
Özbağ kültürünü görmek ve yaşamak isteyen herkesi festivalimize davet ediyorum diyen Belediye Başkanı Rasim Arazay; “Halkımızın kaynaşması, birlik ve beraberliğimizin daha da pekişmesi amacıyla özellikle ülkemiz genelinde ve yurt dışında yaşayan hemşerilerimizi doğup büyüdükleri memleketlerine gelerek festivalimize katılmaya davet ediyorum. Uzaktan yakından kültüre, gastronomiye ve eğlenceye merakı olan herkesi festivalimizde görmekten ve Özbağ’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız. Festivalimizin hazırlanmasında bizlere destek veren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi. (HABER: BEYHAN BALLI)