Otobüslerde yer yok!

Haftalar öncesinden alınan biletlerle otobüs firmalarında
bilet kalmadı, vatandaşlar ek seferlerin açılmasını bekliyor

Bu yıl Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasıyla şehirlerarası otobüs terminallerinde yoğunluk yaşanmasına ve dolayısıyla biletlerin günler öncesinden tükenmesine neden oldu.
Kırşehir’deki otobüs firmaları her bayram olduğu gibi bu bayramda da yoğun mesai yapıyor. Kırşehir’de otobüs firmalarında şimdiden yüzde 100 doluluk oranına ulaşılırken, memleketlerine gidecek ya da tatil beldelerinde zaman geçirecek olanlar dönüş biletlerini de günler öncesinden alarak, tedbirli davranıyor.
Kırşehir’in tek yerel firması olarak hemşehrilerine kaliteli ve iyi hizmet vermek için sürekli yenilenen Şanal Seyahat, Kurban Bayramı yoğunluğundan dolayı yüzde 100 oranında doluluğa ulaştı.
Bayramı fırsata çevirmeyerek, fiyatlarda bir artış yapmadan Kırşehirli hemşehrilerine hizmet veren Şanal Kırşehir Seyahat’i tercih eden hemşehrilerine teşekkür eden Yılmaz Şanal, “Bayram yaklaşıyor, çok az bir süre kaldı. Bayram yoğunluğu zaten çok önce başlamıştı. Şu anda da yüzde 100’lük doluluk oranına sahibiz. Her bayram olduğu gibi bu bayramda da otobüslerimiz ful doldu. Biz müşterilerimize bayram biletlerinin önceden alınmasını tavsiye etmiştik. Çünkü bayram biletlerinde çok büyük bir yoğunluk oluyor. Bayram tatilinin de 9 güne çıkarılmasıyla talep daha da artıyor. İnsanlarımız 9 günlük süreyi tatil olarak değerlendiriyor. Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Adana, Mersin ve Kayseri’ye çok büyük bir yoğunluk var. Bayram dönemlerinde tüm otobüs firmaları zaten dolu olur. Ama biz Şanal firması olarak insanlara ne kadar çok güven verdiysek ya da öyle bir intiba bıraktıysak Kırşehir’imin yerel firmasından biletimi alayım diyor. Yer kalmadığında başka firmaları tercih ediyorlar. Hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Bizi tercih eden hemşehrilerimize mahcup olmamak için daha rahat, daha güvenli bir şekilde yolculuklarını yapmaları için otobüslerimizi her geçen gün yeniliyoruz. 2+1 otobüsler firmamızın olmazsa olmazlarından. Otobüslerimizi de yeniliyoruz. Hemşehrilerimizin bizi tercih etmesiyle biz de bu teveccühe layık olma adına otobüslerimizi yeniliyoruz, kalitemizi artırıyoruz” dedi.
9 günlük bayram tatili nedeniyle Kırşehir’den başka illere gitmek isteyen vatandaşlar Kırşehir’de faaliyet gösteren firmalardan bilet bulamadıkları için büyük sıkıntı içine girdiklerini, bu konuda firmaların mutlaka ek seferler açmaları gerektiğini belirterek, “Kırşehir’den başka illere giderek sevdiklerimize ve tatile gitmek istiyoruz. Ancak biletlerin günler öncesinden tükendiği belirtilerek bilet bulamıyoruz. Bu konuda otobüs firmaları mutlaka ek seferler koyarak bizleri korsan taşımacılık yapanlara mecbur bırakmamalıdırlar” diyerek tepkilerini dile getirirken, bazı vatandaşlar da otobüs fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 100 arttığı için, yakınlarının otomobilleriyle seyahat etmek zorunda kalacaklarını söylediler. (HABER: NECLA BAĞCI)