21-26 Mart Orman Haftası nedeniyle Orman İşletme Müdürü Reşat Karaca ve beraberindeki heyet Vali İbrahim Akın’ı ziyaret etti.
Vali İbrahim Akın, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, ormanların geleceğe bırakılacak en önemli miras olduğunu söyledi.
Temiz bir çevrenin bütün insanlığın sağlıklı bir şekilde yaşaması için vazgeçilmez bir unsur olduğunu belirten Vali İbrahim Akın, “Küresel ısınmanın yaşandığı günümüzde çevre kirliliği tüm ülkelerin gündeminin birinci sırasında yer almaktadır. Yaşanan bu kirliliği engellemenin yollarından birisi de orman varlığını arttırmaktır. Ormanlar bir ülkenin doğal güzelliğinin ve temiz çevrenin kaynağıdır. İlimizde de orman varlığımızı artırmak adına önemli çalışmalar yürütülmektedir. Son yıllarda yapılan çalışmalarla % 3 seviyesinde olan orman varlığımız % 7 oranına çıkarılmıştır. Bu oranı daha da artırma gayretindeyiz. Bu kapsamda 2021 yılında ilimizde 500 bin fidan dikimi gerçekleştirilecektir. Ayrıca, 2 bin dönümlük mevcut ağaçlandırılmış alanda da bakım çalışması yapılacaktır. Her zaman söylediğimiz gibi amacımız gelecek nesillere daha yeşil, daha temiz, daha yaşanabilir bir Kırşehir bırakmaktır. Bu vesileyle, Orman Haftasını kutluyorum.” dedi.
Ziyaret, Orman İşletme Müdürü Reşat Karaca’nın Vali İbrahim Akın, Orman Haftası etkinlikleri hakkında bilgiler vermesi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)