Neşet Ertaş’ın babası Mehmet Ali Altın için söylediği türküye ait videodaki görüntüyü değerlendiren oğul Oğuz Altın:                                                                                                                                                                                                                                                              

“Bu videoyu babamın sevenlerini üzmek isteyen veyahut Milletvekilimiz Metin İlhan’ı siyaseten geriye çekmeye çalışan birilerinin yaptığını düşünüyoruz”                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Oğuz Altın: “Bizim ve Metin İlhan’ın yapması gereken bunu YouTube’ye kimin servis yaptığını bulmaktır. Kırşehir Çiğdem’e gündeme taşıyıp, servis edenleri bulmamıza vesile olduğu için teşekkür ediyorum”                                                                                                                                                                                                                                                        

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan’ın, Kırşehirli ünlü saz ve söz ustası Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ın Dr. Mehmet Ali Altın için yazıp söylediği “Dr. Mehmet Ali Altın” türküsünü YouTube’de fotoğrafıyla yayınlanması haberini değerlendiren merhum Mehmet Ali Altın’ın oğlu Oğuz Altın, “Milletvekilimiz İlhan’ın bunu kendisinin bilgisi dahilinde, ya da kendisinin yaptığını düşünmüyoruz. Bu videoyu izlediğimizde anlıyoruz ki bunu babamı ve sevenlerini üzmek isteyen veyahut Milletvekilimiz Metin İlhan’ı siyaseten geriye çekmeye çalışan birilerinin yaptığını düşünüyoruz” dedi.

Gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”de “Olmadı İlhan Olmadı” başlığıyla çıkan haberin ardından yurt dışında olduğu bir sırada Milletvekili Metin İlhan’ın kendisini aradığını belirten Oğuz Altın, “Kırşehir’de yaptığımız yatırımların başından sonuna kadar başında olmam nedeniyle Kırşehir’de geçirdiğim yıllardan beri dürüst, ilkeli, güvenilir haber kaynaklarının başında olan Kırşehir Çiğdem Gazetesi’ni ve Salih Güner’i bu konuyu gündeme taşımasından dolayı hem kendi adıma, hem de Milletvekili Metin İlhan adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Oğuz Altın konuyla ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Hayatını Kırşehir ve Kırşehirlilere adamış, son anına kadar Kırşehir’e hizmet etmiş ve Neşet Ertaş’ın türküsüne, methiyesine konu olmuş rahmetli babam Prof. Dr. Mehmet Ali Altın’ın türküsünde birkaç zamandır türküyü YouTube’den açtığımızda başka resimler, yani Sayın Milletvekili Metin İlhan’ın resimleri çıkıyordu. Kız kardeşlerim, yeğenlerim ve akrabalarım da bu konuyu zaman zaman gündeme getirip bununla ilgili bir şeyler yapılması konusunu bana dile getirdiler. Bu durum bizi manen üzüyordu. Ben de bunu dostlarımla ve gazeteci Salih Güner’le birkaç kez paylaşmıştım. Bu videoyu izlediğimizde anlıyoruz ki bunu babamı ve sevenlerini üzmek isteyen veyahut Milletvekilimiz Metin İlhan’ı siyaseten geriye çekmeye çalışan birilerinin yaptığını düşünüyoruz. Milletvekilimiz İlhan’ın bunu kendisinin bilgisi dâhilinde ya da kendisinin yaptığını düşünmüyoruz. Bu haberden de yurt dışında iken Milletvekilimiz Metin İlhan’ın beni araması ile haberdar oldum.

“Bu arada uzun yıllardır gerek babamın siyasete başlangıcından sonra, gerekse Kırşehir’de yaptığımız yatırımların başından sonuna kadar başında olmam nedeniyle Kırşehir’de geçirdiğim yıllardan beri dürüst, ilkeli, güvenilir haber kaynaklarının başında gelen Kırşehir Çiğdem Gazetesi’ne ve Salih Güner’e, bu konuyu gündeme taşımasından dolayı hem kendi adıma hem de Milletvekili Metin İlhan adına teşekkür ediyorum. Çünkü bu videoyu bu şekilde yapmak isteyen, Dr. Mehmet Ali Altın’ın ailesi olan bizleri ve sevenlerini manen üzmek, Milletvekili Metin İlhan’ı geriye çekmek adına yapılmış bir hareket olarak görüyorum. Şu anda bir gerçek var ve o da YouTube'de bu videonun halen yayınlanmasıdır. Burada olması gereken, bu saatten sonra haberin niye yapıldığı ile ilgili tartışma değildir, bu haberin yapılması bence iyi olmuş. Çünkü bizim ve Metin İlhan’ın yapması gereken bunu YouTube’ye kimin yüklediğini bulmaktır. Bu konunun sonuna kadar gerek Metin Bey’in, gerekse bizim üzerine gitmemiz lazım. Bu zarar verenleri bulmamız lazım. Sonuç olarak YouTube’de yayınlanan bu video üzerine bu konuyu gündeme getiren Kırşehir Çiğdem Gazetesi’ne yürekten teşekkür ediyorum. Bu işi sonuçlandırmak bizi ve ailemizi, Mehmet Ali Altın’ı sevenleri ve Metin İlhan için artık önemli bir konu haline gelmiştir.

Kırşehir Çiğdem Gazetesi’ne bu konuyu gündeme taşıyıp, bizim de takipçisi olarak bunu servis edenleri bulmamıza vesile olduğu için hem kendi ailemiz adına, hem de Metin İlhan adına teşekkür ediyorum.” (HABER: SALİH GÜNER)