Vali İbrahim Akın’ın “24 Kasım Öğretmenler Günü” mesajı:

“Öğretmenlik kıymeti 
hiç eksilmeyecek saygın 
ve onurlu bir meslektir”

Vali İbrahim Akın “24 Kasım Öğretmenler Günü” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. 
Öğretmenliğin, sorumluluk, fedakârlık ve sabır gerektiren ve kıymeti hiç eksilmeyecek saygın ve onurlu bir meslek olduğuna dikkati çeken Vali Akın, mesajında şunları ifade etti:
“Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım günü, ülkemizde Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. 
“Bilindiği üzere geçmişten günümüze önemini yitirmeyen, özellikle bulunduğumuz çağda kıymeti giderek artan unsurlardan birisi de eğitimdir. Toplumsal huzurun ve ekonomik kalkınmanın koşulu çağdaş ve nitelikli eğitimden, eğitimin yolu da idealist öğretmenlerden geçmektedir.      
“Belirlediği hedeflere ulaşmak ve muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak için mücadele veren milletlerin geleceklerinin inşasında öğretmenler her zaman ön sıralarda yer almışlardır. Öğretmenlik, sorumluluk, fedakârlık ve sabır gerektiren ve kıymeti hiç eksilmeyecek saygın ve onurlu bir meslektir. Eğitim sistemimizin hedeflerine ulaşmasında, çocuklarımızın bilim ve teknolojinin ışığında milli, manevi, insani ve evrensel değerlerle yetişmesinde en büyük görev öğretmenlerimize düşmektedir.
“Tarihte iz bırakan nice devlet adamı, bilim insanı,  sanatçı ve meslek erbabının arkasında sahip olduğu bilgiyi genç nesillere aktaran değerli öğretmenlerimiz yer almaktadır. Geçmişte olduğu gibi bugün de öğretmenlerimiz aynı azim ve inançla çalışkan, özgüveni yüksek, hak ve adalet duygusuna sahip, gelişmelere açık, sahip olduğu bilgiyi ülkesinin ve insanlığın gelişmesi için kullanan nesiller yetiştirmeye devam etmektedirler.  
“Mesleğine kendisini adayan, çocuklarımızın yolunu aydınlatan, onları vatanına ve milletine bağlı nesiller olarak yetişmesi için yılmadan, yorulmadan bu ulvi görevi ifa eden öğretmenlerimiz sayesinde ülkemiz her alanda gelişmeye ve dünya devletleri arasındaki saygın yerini almaya devam edecektir.  
Bu duygularla, güçlü ve müreffeh bir Türkiye için emek veren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü içtenlikle kutluyorum. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere görevi başında şehit olan ve ebediyete intikal eden öğretmenlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, saygılar sunuyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)