KESOB Başkanı Öztürk’ten Öğretmenler Günü mesajı
“Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, 
dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir”

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Öğretmenliğin, gücünü sevgiden alan, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslek olduğuna dikkat çeken Başkan Bahamettin Öztürk, yayınladığı mesajında şunları ifade etti:
“Eğitim bugün artık sadece kalkınmamızın ve gelişmemizin temel unsuru değil, aynı zamanda bir milletin dünya üzerindeki yerini de tayin eden stratejik bir değerdir. Günümüz dünyasında olduğu gibi; ülkemizin de gelişim, değişim ve kalkınmasını gerçekleştirip gelecekle ilgili hedeflerimize ulaşmada eğitim ve öğretmenin görevi çok büyüktür.
“Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir. Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. Bulunduğu her ortamda mum misali kendi yanarak etrafını aydınlatan öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi, çağımızın gereklerine ve ihtiyaçlarına göre, milli ve manevi değerlerimizi benimseyerek özümsemiş bir şekilde yetiştiren, kutlu görevin yılmaz temsilcileridir. Ülke olarak, Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne ulaşmamız özveriyle, sevgiyle, sabırla çalışan öğretmenlerimizin sayesinde olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anarken; tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en içten duygularımla kutluyor, sağlık, huzur dolu bir yaşam diliyorum. Ebediyete intikal eden ve görevi başında şehit olan öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)