İYİ Parti İl Başkanı Müfit Göçen’den Öğretmenler Günü kutlama mesajı:

“Öğretmenlerimizin bütün sorunlarını İYİ Parti iktidarında biz çözeceğiz…”

İYİ Parti Kırşehir İl Başkanı Müfit Göçen, Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
Bir ülkede eğitim ve öğretime gösterilen özen, kurumlara ayrılan bütçe, çalışanların özlük hakları ne kadar iyi olursa o ülkede dünya ölçeğinde bir eğitim ve öğretimin gerçekleşmesinin mümkün olacağını ifade eden Başkan Müfit Göçen, mesajında şunları söyledi:
“Değerli Kırşehirliler, saygıdeğer öğretmenlerimiz,
“Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım günü, 1981 yılından bu yana Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu günde öğretmenliğin kutsallığı, öğretmenlerimizin fedakârlığı anlatılır. Şiirler söylenir, nutuklar atılır. Ertesi gün öğretmenler yine sorunlarıyla baş başadır. Biz bugünü öğretmenlerimizin sorunlarının yüksek sesle dillendirildiği ve haklarının teslim edildiği bir gün olarak anmak istiyoruz.
“Bu ülkenin mutlu geleceğini, umutlarını, özlemlerini yarınlara taşımak için var gücüyle çalışan sevgili öğretmenlerimizin kendilerine yüklenen bu kutsal görevlerini sürdürürken, onurlarına yakışan bir yaşam tarzının sağlanması gerekir. Bir öğretmenin eğitim öğretim çalışmaları sırasında aklında yaşamın zorluklarıyla mücadelesi, ev kirası, her gün artan faturalar varken mesleğini en iyi şekilde nasıl yapabilir? Öğretmenlerimizin görevlerini yapmaktan başka kaygıları olmadan öğrencilerinin karşısına geçtikleri, verilen sözlerin tutulduğu hak ettikleri sosyal hakları elde ettikleri günlere kavuşmalarını bizler de özlemle bekliyoruz. Kendilerine verilen değerin artması, onlara güç katacak ve ülkenin geleceğine imza atacak olan gençlerin yetiştirilmesinde daha çok pay sahibi olacaklardır.
“Bizler İYİ PARTİLİLER olarak öğretmenlerimizin ve eğitim sistemimizin sorunlarını iyi biliyoruz. Onların sosyal haklarının sonuna kadar takipçisi olacağız. Sınavlardan yüksek puan aldıkları halde atanamayan, aldıkları eğitim dışında işler yapmak zorunda kalan öğretmenlerin, özel sektörde asgari ücretle çalıştırılanların, aynı işi yaptıkları halde hakkını alamayan ücretli öğretmenlerin sorunlarının takipçisiyiz. Ücretli veya sözleşmeli öğretmenlerin anayasaya aykırı olduğu halde ayrı kentlerde çalışmak zorunda bırakıldığı tayin kısıtlamalarının karşısındayız. Toplumun temel yapısı olan ailenin parçalanmasına asla rıza gösteremeyiz. Ayrıca sürekli değişen bir türlü rayına oturtulamayan eğitim sistemi yetmezmiş gibi sırf yandaş olduğu için atanan yeteneksiz ve liyakatsiz idarecilerin bulunduğu ortamlarda öğretmenlerin yeterince gelişme gösteremeyecekleri de açıktır. Taşımalı sistem nedeniyle kapanan köy okullarının, umursamaz idarecilerin göz yumduğu servis rezaletlerinin farkındayız. Ahlâk dışı davranışların yaşandığı sözde kurslardan, devletin kontrolünde olması gereken dini eğitimin bazı tarikat ve cemaatlere devredilmiş olmasından rahatsızlık duyuyoruz. Bütün bu olumsuzlukların düzeldiği bir ortamda eğitim öğretimin de özlenen düzeye çıkacağına inanıyoruz. Yukarıda belirttiğimiz bütün sorunları İYİ PARTİ iktidarında çözeceğimize söz veriyoruz.
“Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken bugün hayatta olan tüm öğretmenlerimizin ellerinden öpüyor, başta başöğretmenimiz Atatürk olmak üzere ebediyete göçmüş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve şükran duygularıyla anıyoruz.
“Bütün eğitim emekçilerinin öğretmenler gününü kutlar, içlerindeki bilim ışığının hiç sönmemesini arzu ederiz. (HABER: NECLA BAĞCI)