Belediye Başkanı Ekicioğlu’ndan 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı

“Öğretmenler çocuklarımızı, emanet ettiğimiz, bilimin ve aydınlık düşüncenin mimarlarıdır”

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.
Başkan Ekicioğlu, mesajında şunları ifade etti:
“Öğretmen geçmişten geleceğe bir köprü kurarak, ulusun dinamik yapısını çağdaş değerlere takviye eden, milli kültüre ait zenginliklerin yeni kuşaklara aktarılmasını sağlayan, hayatın gerçeklerini akıl ve bilim ışığında öğretendir. Öğretmenler çocuklarımızı, yani geleceğimizi emanet ettiğimiz, her şartta ve her koşulda insan yetiştirmeyi amaç edinen, hiçbir zorluktan kaçınmayan, gerekirse bu yolda canını ortaya koyan, bilimin ve aydınlık düşüncenin mimarlarıdır.
“Öğretmenlerimiz her şeyin en iyisini en güzelini hak etmektedir. Unutulmamalıdır ki; sahip olduğumuz genç ve dinamik nüfusu işleyecek, cevherleri bulup ortaya çıkaracak ve ülke hizmetine sunacak kişiler öğretmenlerdir. Çünkü bir milleti çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracak tek bir meslek vardır, o da öğretmenliktir.
“Büyük Önder Atatürk’ün “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözü de öğretmenlerimize verdiği önemin açık bir göstergesidir.
“En zor şartlarda bile, ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, fedakârlıkların en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip, ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkarma gayreti gösteren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu gün aramızda bulunmayan öğretmenlerimizi de rahmetle anıyorum.” (HABER MERKEZİ)