Geçtiğimiz hafta sonunda Türkiye genelinde olduğu gibi Kırşehir’de de YKS (Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı) yapıldı ve öğrenciler iki gün süreyle sınavda ter dökerken, çocuklarını dışarıda bekleyen aileler de sıkılınca Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin caddelerindeki ıhlamur ağaçların adeta hasadını yaptılar.
Özellikle kış aylarında soğuk algınlığına karşı tüketilen ıhlamurun faydaları saymakla bitmiyor. En çok vücudun direncini artıran ıhlamur, Kırşehir’in ana caddelerinde ve Ahi Evran Üniversitesi’nin Bağbaşı Kampüsü’nde bulunuyor.
Şehir merkezindeki ıhlamurla merdiven getirerek toplayan vatandaşları Kırşehir Belediyesi ekipleri zaman zaman anonslar yaparak uyarıyor. Ancak geçtiğimiz hafta sonu Ahi Evran Üniversitesi’nin Bağbaşı Kampüsü’nde YKS’ye giren öğrenciler aylardır hazırlandıklarını sınavın stresini iki gün süreyle sınav salonlarında yaşarken, üniversitenin bahçesindeki gölgeliklerde çocuklarının sınavdan çıkmasını bekleyen bazı aileleri ise biraz sıkılmış olacaklar da üniversite içindeki cadde kıyılarındaki ağaçlar arasında bulunan ıhlamurları toplayarak adeta hasat ettikleri görüldü. (HABER: SALİH GÜNER)