Bu sene 34.’sünü kutladığımız Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk öncülüğündeki oda başkanları Vali İbrahim Akın’ı ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Vali İbrahim Akın, Kırşehir’de esnafların Ahilik felsefesinin temel değerleri arasında yer alan kardeşlik ve dürüstlük ilkelerine uygun olarak birlikte hareket etmelerinden memnuniyet duyduğunu söyledi.
Ahilik ilkelerini ticaret hayatına tam manasıyla yansıtınca hem esnafın hem de tüketicinin memnuniyet oranının üst seviyelerde seyredeceğini belirten Vali İbrahim Akın, “Ahi Kenti Kırşehir’de esnaflarımız her zaman devletinin yanında olmuştur. Ahi ilkelerine bağlı kalan esnafımız daima yardımlaşma ve dayanışma ruhu içesinde hareket etmiştir. Bugün kutlamaya başladığımız 34. Ahilik Haftası etkinliklerinin ilimize ve Ahiliğe yakışır bir şekilde kutlanması için esnaflarımızla yoğun bir çaba içerisindeyiz. Ahilik geleneği, şehrimizin önemli bir değeridir. Bilindiği gibi, birlik ve beraberliğimizin en büyük teminatlarından birisi olan Ahilik geleneğini tüm dünyaya tanıtmak ve gelecekte de var olmasını sağlamak amacıyla 2021 yılı Cumhurbaşkanlığımızca “Ahi Evran Yılı” olarak kabul edilmiş ve UNESCO tarafından anma-kutlama yıldönümleri arasına alınmıştır. Bu sene 34.’sünü kutladığımız Ahilik Haftası kutlamalarına Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da teşriflerini beklemekteyiz. Bu vesileyle, tüm Kırşehirli hemşehrilerimizin ve esnaflarımızın Ahilik Haftasını kutluyorum.” dedi.
Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk de konuşmasında, Ahilik geleneklerine bağlı, dürüst, ahlaklı ve vatansever olan esnaflarla birlikte gerçekleştirdikleri bu ziyaretin esnafımızın devletimizin yanında olduğunun göstergesi olduğunu vurguladı.
Ziyaret, Vali İbrahim Akın ve esnaflar arasında yapılan sohbet ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)