Kırşehir Marangozlar, Mobilyacılar ve Hızarcılar Odası Başkanı Mustafa Genç, kış şartları nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğaya yiyecek bıraktı.
Başkan Genç, oda üyeleri ile birlikte kış şartları nedeniyle doğada yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yaban hayvanları için ekmek ve çeşitli yiyecekleri ormanlık alanlara götürüp bıraktılar.
Kırşehir’de geçen hafta görülen kar nedeniyle doğanın karlı kaplı olduğu için yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için doğaya yiyecek bıraktıklarını belirten Mustafa Genç, “Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan soğuk hava koşulları, insanları olduğu kadar yaban hayvanlarını da olumsuz etkiliyor. Soğuk havanın etkisiyle buz tutan göller su kuşlarını, karla kaplanan araziler ise pek çok canlının yiyecek bulmasını engelliyor. Oda olarak sosyal sorumluluk projelerine önem veriyoruz. Kırşehirimize düşen yoğun kar yağışı nedeniyle doğal hayatlarında yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlarımıza yiyecek bıraktık. Vatandaşlarımızdan ve çeşitli kişi ve kuruluşlardan artan yiyecekleri çöpe atmamalarını doğal yaşam alanlarında yemek bulmakta zorlanan hayvanlar için bir kenara koymalarını istiyoruz. Kurdun kuşun yaşamını sürdürebilmesi için onlara yiyecek bırakmak hepimizin görevi olmalı” diye konuştu.
Geçtiğimiz günlerde Kırşehir Belediyesi’nin yaban hayvanlarının beslenmesi için yiyecek ve yem bırakmasının ardından Kırşehir’de pek çok hayvan severin de doğaya yem bıraktığı görülüyor. Yoğun kar ve don olayları yüzünden canlı ölümlerinin önüne geçilmesi amaçlanıyor. (HABER: BEYHAN BALLI)