Şevket ve Salih Güner kardeşlere saygı ile, sevgi ile, hürmet ve şükranla...

Özgürlük alanlarımızdan en değerlileri arasında haber alma özgürlüğümüz ve hakkımız gelmektedir.

Doğru haber, doğru habercilik, dürüst yayıncılık ve tarafsız gazetecilik bu nedenle vazgeçilmezimdir. 

         Kırşehirimiz her konuda aydın Türkiye’nin aydın yüzü olmuştur. Aydınlanmamızda katkıları küçümsenmeyecek birçok yazarımıza şükranlarımı sunuyorum.

         46 yıldır bitmeden, tükenmeden, yılmadan, yıldırmadan, zevkle ve şevkle yayın hayatına devam eden “Kırşehir Çiğdem” Gazetesi’nin 46. Yıldönümünü kutluyor, kurucusu Şevket Güner’e ve imtiyaz sahibi Salih Güner’e huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum.

         Vicdanı ile cebi arasında sıkışmadan; tehditlere ve baskılara boyun eğmeden kişilik haklarına sahip çıkarak, kurumları alçaltmadan, doğruya her zaman doğru diyen, yanlışı da göz ardı etmeyen gazetecilik anlayışını her şeye rağmen devam ettirmesini başaran “Kırşehir Çiğdem” Gazetesi ekibine tebrik ediyorum.

         Bu gazeteye yazılarıyla güç ve renk katan nice saygın donanımlı yazarları var. Dursun Yastıman gibi, Şevket Güner gibi, Adnan Yılmaz gibi, Salih Güner gibi ve daha birçok değeri Kırşehir yayın hayatına kazandıran bu gazetedir.

Naçizane izlemlerimi; rağmenlere rağmen kitabın tam ortasından yazan, çizen, sahibinin değil, kendinin kalemi olan, özgür düşünceyi hep ifade etmiş, ortak değerleri hep yüceltmiş, eğilmemiş, bükülmemiş, memleket adına ülkeci, şehrimiz adına Kırşehirci olmuş bir gazetedir “Kırşehir Çiğdem” Gazetemiz.

         Neredeyse yarım asra yakın yerel ve genel gündemi yansıtan bu gazete oncu, ya da buncu olmamış, doğrudan yana, iyiden yana, bizden yana, Kırşehir’den yana olmuştur.

         Birçok kötü örnek gibi üstü yalayıp, altı dalamamıştır. Satmamış, satılmamıştır. Bu erdemli davranış bazı kesimleri rahatsız etse de basın ahlakı adına takdire şayandır. Ne kadar desteklersen, ne kadar şakşaklarsan, ne kadar yanlışa ortak olup, yanlışı översen o kadar kıymet ve değer gördüğün şu günlerde onurlu duruşunu korumak erce ve mertçedir.

Selam olsun evlerde ve mertlere. Ne demişler, “gölgede kalanın gölgesi olmaz.”

Gün gelir güvendiğiniz dağlara karlar yağar, yalancı sevdanız, cefanız ve kahrınız oluverir. Oynadığınız kumarda hep kazanamazsınız. Menfaatiniz, değerlerinizi yaşatmıyorsa siz yaşasanız ne olur?

         Hepimiz yazılı basınımızın ne kadar zorluklar, sıkıntılarla ayakta kalmaya çalıştıklarının farkındayız. Bunu 46 yıldır sürdüre gelmiş “Kırşehir Çiğdem” Gazetemizin daha nice 46 yıllar yaşaması dileğiyle...

         Tüm Kırşehirli hemşehrilerimiz kökü, kökeni bizim olan, Kırşehir’in en güzel değerlerinden biri “Kırşehir Çiğdem” Gazetemize desteklerini bekliyor, bu vesile ile tüm “Kırşehir Çiğdem” Gazetesi çalışanlarına başarılı yayın hayatını diliyorum.

         Tüm okurlara selam ve muhabbetlerimi iletiyorum.

Ne mutlu Türküm diyene, ne mutlu Kırşehir’e, ne mutlu “Kırşehir Çiğdem” Gazetesine…