Vali İbrahim Akın’ın “Nevruz Bayramı” Mesajı:

“Nevruz tüm dünyaya sevgi, kardeşlik ve barış gibi değerlerin kıymetini hatırlatan önemli bir bayramdır”

Vali İbrahim Akın,  Türk Dünyası’nda kutlanan Nevruz bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Nevruz, dili, dini, inancı, değer yapısı ne olursa olsun insanların el ele gönül gönüle coşku ve şenlik içinde kutlaması gereken tüm dünyaya sevgi, kardeşlik, barış, hoşgörü gibi değerlerin kıymetini hatırlatan önemli bir bayram olduğuna dikkat çeken Vali Akın, mesajında şunları ifade etti:

“Baharın gelişini, tabiatın canlanışını müjdeleyen, bolluk ve bereketin simgesi Nevruz Bayramı, yüzyıllardır Balkanlardan Orta Asya’ya, Kafkaslardan Ortadoğu’ya kadar geniş bir coğrafyada coşkuyla kutlanmaktadır.

“Uzun bir kış mevsiminin ardından baharla birlikte doğada yaşanan hareketlilik, güneşin toprağı olduğu gibi içimizi de ısıtması aslında doğayla insanın bir bütün olduğunu bizlere gösterirken kültürel farklılıkların toplumsal hayata kattığı zenginliği de ifade etmektedir.

“Bu sebeple Nevruz, dili, dini, inancı, değer yapısı ne olursa olsun insanların el ele gönül gönüle coşku ve şenlik içinde kutlaması gereken tüm dünyaya sevgi, kardeşlik, barış, hoşgörü gibi değerlerin kıymetini hatırlatan önemli bir bayramdır.

“Bizler, millet olarak sahip olduğumuz farklılıklarımızı kültürel dokumuzu oluşturan birer zenginlik olarak görmekteyiz. Geçmişten günümüze ilmek ilmek işleyerek büyük bir gururla taşıdığımız bu zenginlik, milletimizin birlik ve beraberliğini güçlendiren temel unsurlardan birisi olmuştur.

“Bu hoşgörü ve anlayış sayesinde milletimiz, sevinçte ve tasada birbirine sarsılmaz bağlarla kenetlenmekte, geçmişinden aldığı güçle geleceğe güven ve umutla bakmaktadır. Bu bilinçle sahip olduğumuz kültürel mirasın ve bu mirasın önemli bir parçası olan Nevruz kültürünün en iyi şekilde korunması ve yarınlara aktarılması konusunda hepimize büyük sorumluluk düşmektedir.

“Kırşehir ilimiz de yüzyıllardır dayanışma ruhunun en güzel örneklerinin sergilendiği kentlerimizden birisidir. Mutlu ve acı günlerimizde birbirimize kenetlendiğimiz gibi tabiatın canlandığı Nevruz’da da bir arada olmamız gücümüzü ve kardeşliğimizi perçinleyerek, toplumsal huzurumuzu daha da arttıracaktır. Bu duygularla, milletimizin ve bu kadim kültürün önemli bir halkası olan Nevruz Bayramı’nı kutluyor, saygılar sunuyorum.” (HABER MERKEZİ)