Vali İbrahim Akın’dan Nevruz Bayramı mesajı:“Nevruz, birlik, beraberlik ve kaynaşma günüdür”

Vali İbrahim Akın, bugün kutlanacak Nevruz bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Nevruz’un farklı milletlerin ortak pencereden baktıkları birlik, beraberlik ve kaynaşma günü olduğunu ifade eden Vali Akın, yayınladığı mesajında şunları ifade etti:
“Türk kültüründe “Yeni Gün” anlamına gelen Nevruz, yaygın inanışa göre baharın gelişini, tabiatın canlanışını ya da milletimizin Ergenekon’dan çıkışını müjdeleyen bir gün olarak kutlanmaktadır.
“Anayurdumuz Orta Asya’dan başlayarak milletimizin yaşadığı her coğrafyaya yayılan Nevruz geleneği, yüzyıllardır bizleri neşe ve huzura sevk eden en önemli kültürel değerlerimizden birisidir.
“Nasıl ki baharın gelişi, doğanın canlanmasına vesile olmakta ise bir kültür mozaiği olan Nevruz da insanlar arasındaki önyargıların yıkılmasına, gönüllerin ve zihinlerin uyanmasına, kardeşlik ve dayanışma duygularının yoğunlaşmasına vesile olmaktadır. Sadece Türk kültüründe değil başka kültürler tarafından da değişik ad ve ritüellerle kutlanan Nevruz, farklı milletlerin ortak pencereden baktıkları birlik, beraberlik ve kaynaşma günüdür.
“Bu kadim ve bereketli Anadolu topraklarının sahipleri olarak bizler, dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin huzur ve sükûn içerisinde Nevruz coşkusunu yaşamaktayız. Milletimizi sevgi ve hoşgörü ortamında buluşturan köklü Nevruz geleneğini yaşatarak gelecek kuşaklara aktarmamız gerektiğine inanıyorum. Bu duygularla, milletimizin Nevruz Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar, bugünün tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni ederim.” (HABER MERKEZİ)