Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu: "Bütün Türkiye'yi ve Kırşehir'i büyük üstadımızı anma etkinliğine bekliyoruz. Neşet Ertaş'ı adına yakışır şekilde anacağız"

Kırşehirli büyük saz ve söz ustası, “Bozkırın Tezenesi”, “Türkülerin Efendisi”, geleneğinin en büyük temsilcisi olan Neşet Ertaş’ı 24-25 Eylül tarihleri arasında anacağız.
25 Eylül 2012 tarihinde aramızdan ayrılan Neşet Ertaş’ı Kırşehir Belediyesi hazırladığı geniş kapsamlı bir programla iki gün süreyle adına yakışın şekilde anacak.
Konserler, panel ve başkaca etkinliklerle anılacak Neşet Ertaş’ı adına yakışır bir şekilde panel, konser ve diğer etkinliklerle anmak için tüm imkânları seferber eden Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, programla ilgili hazırlıkların da aralıksız devam ettiğini açıkladı.
Ünü dünyaya yayılan Kırşehirli halk ozanı Ertaş'ı, 24 ve 25 Eylül'de ailesi, sevenleri ve müzik otoritelerinin katılacağı organizasyonla anacaklarını belirten Ekicioğlu, Bağbaşı Mezarlığı'ndaki programın ardından Ahi Evran Camisi'nde mevlit okutulacağını söyledi.
Abdal Topluluğu'nun konserinde ozanın eserlerinin seslendirileceğini aktaran Ekicioğlu, belediye mehter takımının da Neşet Ertaş türküleri konseri vereceğini dile getirdi.
Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde "Geleneği İçinde Neşet Ertaş ve Sanatı" konulu panel düzenleyeceklerini anlatan Ekicioğlu, bu programda Neşet Ertaş'ın yakın dostu ve adına kitap yazan Bayram Bilge Tokel, Ertaş'ın telif haklarını organize eden müzik şirketi sahibi Hasan Saltuk, Anadolu Abdalları ile ilgili kitabı bulunan yazar Adnan Yılmaz, müzik araştırmacısı ve yazar Kubilay Dökmetaş, sanatçı yazar Ercan Kesal, müzikolog ve yazar Süleyman Şenel ile Ahi Evran Üniversitesi Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Erhan Yiğiner'in, sanatçının yaşamı, felsefesi ve hatıralarıyla ilgili bilgi vereceklerini ifade etti.
Ekicioğlu, Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş'ın da panelde bozlak ustası ile anılarını anlatacağını kaydetti.
Muharrem Ertaş'ın Bağbaşı Mahallesi'ndeki evinin önünde "Sazımın emaneti" adıyla bir program gerçekleştirileceğine işaret eden Ekicioğlu, üzerinde etkinlik logosu bulunan temsili sazın Neşet Ertaş Güzel Sanatlar Fakültesinde eğitim gören bir Abdal gencine emanet edileceğini bildirdi.
Yurt içinden ve dışından "Bozkırın Tezenesi"nin tüm sevenlerini anma etkinliklerine davet eden Ekicioğlu, "Etkinlikler için bize destek olan ailesine ve dostlarına teşekkür ediyoruz. Anma organizasyonunu Kırşehir Belediyesi olarak üstlendik. Bütün Türkiye'yi ve Kırşehir'i büyük üstadımızı anma etkinliğine bekliyoruz. Neşet Ertaş'ı adına yakışır şekilde anacağız." diye konuştu.
Ekicioğlu, sonraki yıllarda bozlak ustasına yakışır şekilde Neşet Ertaş Altın Saz Kültür ve Sanat Festivali düzenlemeyi planladıklarını sözlerine ekledi.
Başkan Ekicioğlu’nun verdiği bilgiye göre, Neşet Ertaş Anma Etkinlikleri yarın saat 14.00’te İş Bankası önündeki açık alanda başlayacak. Adem Göçer ve Kırşehir Belediyesi Davul Zurna ekibinin gösterileri ile başlayacak etkinliklerde Kırşehir Abdallar Müzik Topluluğu da bir konser verecek. Akşam saat 19.30’da da Cacabey Meydanı’nda Kırşehir Belediyesi Mehter Takımı Neşet Ertaş Türkülerini seslendirecek. Ali Şahin, Adem Göçer ve Kırşehir Belediyesi Davul Zurna ekibi gösterilerde bulunacak, Burhan Ertaş, Erkut Özkan ve Nazlı Öksüz Kırşehirlilere bir konser verecekler.
25 Eylül Çarşamba gününki program ise Neşet Ertaş’ın Bağbaşı Mahallesi’ndeki kabri başında dua okunmasıyla başlayacak. Muharrem Ertaş’ın aile evi ziyaret edilecek. Saat 12.30’da Ahi Evran Camiinde mevlit okunacak. Saat 14.00’te İş Bankası önünde halk oyunu ekipleri, Mehter Takımı, Davul Zurna Ekibi gösterilerde bulunacak. Saat 16.00’da Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi Muharrem Ertaş Salonu’nda moderatörlüğünü Ekrem Öztürk’ün yapacağı “Geleneği içinde Neşet Ertaş ve Sanatı” konulu panele geçilecek. Panele konuşmacı olarak Ercan Kesal, Süleyman Şenel, Bayram Bilge Tokel, Adnan Yılmaz, Kubilay Dökmetaş, Mehmet Erhan Yiğiter katılacak. Ayrıca Hasan Saltuk ile Neşet Ertaş’ın oğlu Hüseyin Ertaş da Neşet Ertaş’la olan anılarını anlatacak.
Neşet Ertaş Anma Etkinlikleri akşam saat 19.30’da Cacabey Meydanı’ndaki konserlerle sona erecek. Konserde Kırşehir Belediyesi Mehter Takımı ile Kırşehir Abdallar Müzik Topluluğu Neşet Ertaş türkülerini seslendirecek. Sanatçılar Cengiz Özkan ve Gülay Kırşehirlilere bir müzik ziyafeti çekecek. (HABER: BEYHAN BALLI)