Mersin Kırşehir Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği “Neşet Ertaş Anma ve Kırşehir Türkü Gecesi” Gecesi 13 Aralık’ta gerçekleştirildi.
Dernek Başkanı Cihan Azgın,
Neşet Ertaş’ı Anma programı Mersin Yenişehir’deki Üniversite Caddesi, Şakir son Bulvarı, Yörük Sokak No. 18, Ayseli Oteli Karşısı’ndaki Marin Consept’te yapıldı.
Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun da katıldığı geceye yaklaşık 500 kişi katıldı.
"Neşet Ertaş Anma Ve Kırşehir Türkü Gecesi" etkinliği, Kırşehir yöresel yemekler ve tatları eşliğinde, Neşet Ertaş’ın yeğenlerinin; bozlak ve türküleriyle devam ederken, Kamanlı davul-zurna ekibi gösterilerde bulundu.
Geceye; Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Mersin Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Emniyet Müdürü hemşehrimiz Mehmet Şahne, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaymaz, Mersin Gelir İdaresi Başkanı hemşehrimiz Adem Güngör, Mezitli İlçe Emniyet Müdürü Hemşehrimiz Mehmet Doğan, Mersin il yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri katıldı.
Katılımın yoğun olduğu gecede dernek Mersin Kırşehir Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cihan Azgın, yöneticilerini de yanına alarak dernek etkinlikleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Başkan Azgın, “Yaklaşık sekiz yıldır yapmış olduğumuz; Neşet Ertaş Anma ve Kırşehir Türkü Gecesi etkinliğimizi her yıl üzerine bir şeyler ekleyerek daha da güzelleştirmeye çalışıyoruz. Derneğimiz Mersin’de yaşayan hemşehrilerimizin dayanışmasının yanı sıra, Mersinimiz için yapılacak tüm güzel işlerde var olmaya çalışmaktadır. Yöneticilerimizin her biri Mersin merkez ilçe belediye başkanlıkları kent konseylerinde görevler almışlardır. Mersin’de örnek bir dernek olarak gösterilmekteyiz. Derneğimiz şu anda tadilatta olup yakın zamanda; yöresel ürünlerimizi satın alabileceğiniz, hafta sonları, Neşet Ertaş türküleri eşliğinde yöresel tatlarımızla kahvaltı yapabileceğiniz, bir konsept haline gelecektir. Derneğimize desteklerinden dolayı, Kırşehir il yöneticilerimiz, Mersin il yöneticilerimiz, dostlarımız ve hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Kırşehir Belediye Bakanı Selahattin Ekicioğlu ise, Mersin’deki Kırşehirlileri ve tüm Mersinlileri “Bozkırın Tezenesi” Neşet Ertaş’ı anma programında görmekten mutlu olduğunu belirterek bu geceyi düzenleyen Mersin Kırşehir Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cihan Azgın ve yönetim kurulu üyelerini kutladı.
Geceye katılanların büyük sevgisiyle karşılaşan Başkan Ekicioğlu, “Büyük ustamız Neşet Ertaş’ı vefatının 7’nci yılında bir kere daha rahmet ve saygıyla anıyoruz. Bozkırın Tezenesi Neşet Baba’yı hiçbir saman unutmayacağız” diye konuştu. (HABER: BEYHAN BALLI)