BU YIL 30 gün süren Ramazan ayı bugün tutulacak son oruçla tamamlanacak. Yarın başlayacak ve üç gün sürecek Ramazan Bayramı’nın huzur içinde geçmesi için hazırlıklar Kırşehir'de de devam ediyor. Ramazan Bayramı dolayısıyla ek önlemler alınırken, Kırşehir’de bayram namazı saat 06.44'te kılınacak.

                Bugün Vali H. Mete Buhara’nın başkanlığındaki Kırşehir il yöneticileri saat 11.00’de Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliği’ne giderek şehitlerimizin kabirlerini ziyaret etti ve dua okudu. Bayram dolayısıyla tüm şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okundu.

DENETİMLER ARTTIRILIYOR

                Bu yıl bayram öncesindeki 1,5 günün de tatil edilmesiyle birlikte 9 güne çıkan bayram tatilinin Kırşehir’de huzur ve güven ortamı içerisinde geçmesi için bayram öncesi ve süresince İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü kendi görev ve sorumluluk alanları içerisinde, bayram öncesinde yoğun alışveriş merkezleri, pazaryerleri, otogar, konaklama merkezleri, halkın ve trafiğin kalabalık olduğu yerlerde, şehir içi ve şehirlerarası yollarda resmi ve sivil görevlilerle trafik ve güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkardı.

Kırşehir’de 3 gün sürecek bayram nedeniyle şehir içinde bulunun bütün mezarlıklar çevresinde trafik ve asayiş yönünden gerekli tedbirlerin de alınacağı öğrenilirken, Ramazan Bayramı tatili süresince vatandaşların rahat ve huzur içinde seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla ekipler tarafından her zamankinden daha etkin, duyarlı ve titiz davranılarak, mevcut trafik denetimlerine ek olarak ilimiz ve ilçelerde tedbirlerin alındığı öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü’nce alınan tedbirler çerçevesinde arife günü olan bugün de vatandaşların güven içerisinde alışverişlerini yapabilmelerini sağlamak için ana caddeler, alışveriş yerleri ve bankalar civarı başta olmak üzere şehrin kalabalık yerlerinde sivil ve resmi ekipler, devriye görevi yaparak, özellikle yankesicilik, kapkaç, dolandırıcılık gibi suçlara karşı gerekli önlemleri alacak.

Şehrimizde Belediye’ye ait görevlerin yerine getirilmesi noktasında hazırlıklarını tamamlayan Kırşehir Belediyesi, bayram gelenekleri arasında yer alan mezarlık ziyaretleri için otobüs seferleri düzenleyecek.

Meteoroloji uzmanı Kırşehir'i böyle uyardı Meteoroloji uzmanı Kırşehir'i böyle uyardı

Mezarlıklarda arife günü lokum ve gülsuyu ziyarete gelenlere ikram edilecek. Mezarlık ziyaretine gidecek vatandaşlar için arife günü ücretsiz otobüs seferleri düzenleyecek.

Kırşehir Belediyesi, 10-12 Nisan tarihleri arasında kutlayacağımız Ramazan Bayramı öncesi vatandaşların sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirebilmeleri için çalışmalarını tamamladı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin günler öncesinden mezarlıklarda temizlik ve bakım çalışmalarını tamamladığı, Zabıta ekiplerinin gıda ve şekerleme üretim yerleri ile nöbetçi fırınlar ve lokantaları bayram boyunca denetleyeceği bildirilirken, bayram süresi boyunca su, kanalizasyon ve temizlik işleri ekipleri ile birlikte nöbetçi ekipler 24 saat görevde olacak.

Vatandaşların Belediye'yi ilgilendiren her türlü şikâyet ve önerileri Zabıta 153, Su Arıza 185, Mezarlıklar 188 ve Halkın Masası 214 10 10 numaralı telefonlara bildirmesi istenirken, Ramazan Bayramı'nda sağlık kuruluşları da açık bulundurulacak. 112 numaralı telefondan aranacak Acil Servis de bayram süresince yeterli sayıda personeli ile hizmet verecek. (HABER: CEMRE BAYRAM)