İYİ Parti Kırşehir İl Başkanı Müfit Göçen:

“Mustafa Kemal Paşa ve 
arkadaşlarını memleketimizde 
ağırlamanın onurunu yaşadık”

İYİ Parti Kırşehir İl Başkanı Müfit Göçen, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa kemal Atatürk’ün Kırşehir’e gelişlerinin 101. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 
Ülkemizin kurtuluş destanında Kırşehirliler olarak katkıda bulunduğunu bilmenin herkes için ayrı bir gurur kaynağı olduğuna dikkat çeken Başkan Müfit Göçen, yayınladığı mesajda şunları ifade etti:
“Kırşehirliler olarak, bundan 101 yıl önce dünyada emsali görülmemiş bir destanın en yakın tanığı olduk. 22-25 Aralık 1919 tarihlerinde Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarını memleketimizde ağırlamanın onurunu yaşadık.
“Yirminci yüzyıla kadar, dünyada hiçbir millet böylesine tehlikeye düşmemiş, egemenliğini kazanma uğruna böylesine fedakârlık örneği gösterememişti. Bu kurtuluş destanında Kırşehirliler olarak katkımızın bulunduğunu bilmek bizler için ayrı bir gurur kaynağıdır.
“Mustafa Kemal Paşa, Erzurum ve Sivas kongrelerinde alınan karar gereğince milleti ortak bir amaç etrafında ve millî irade temelinde bir araya getirmek istiyordu. Bu nedenle, Millî Mücadeleyi ve inkılâbı, milliyetçilik, millî egemenlik ve tam bağımsızlık temeli üzerine oturtmayı ön koşul saymıştır. Böylelikle hem millî birlik ve beraberliği sağlamış hem de Millî Mücadele’yi başarıya ulaştırmıştır.
“Bu amaçla ziyaret edilen Kırşehir, 1919’da Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarını bağrına basmış, sevgisini ve bağlılığını bütün gücüyle göstermiştir. Millî Mücadele’nin ihtiyacı olan milli birlik ve beraberliği sağlayan en önemli yerlerden birisi olmuştur. Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarına bağlılıklarını gösteren Kırşehirliler, ülkenin kurtuluşunu sağlayan ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne 7 temsilci göndermiş ve milletvekili olarak da vatana hizmet etme onuruna sahip olmuşlardır.
“Değerli Kırşehirliler, dün babalarımızın verdiği bu destek Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarına büyük güç ve moral kazandırmış, Kırşehirlilerin destekleri bütün Milli Mücadele boyunca artarak devam etmiştir. Milli mücadele süre-since Kırşehir’in verdiği (tespit edilen) şehit sayısı 370 kişidir.
“Kırşehir, I. Dünya Savaşı sonrasında işgal edilmemesine rağmen, işgal edilen yörelerin acısını benliğinde aynen duymuş; Millî Mücadeleye siyasi, askeri, maddî ve manevî yönlerden destek olmuştur. Çekilen telgraflar ve protesto mitingleriyle bütün dünyaya Türk’ün özgür yaşama kararlılığı ilan edilmiştir.
“Bu destek, Kırşehirlilerin Büyük Önder Atatürk’ün kurduğu yeni Türk Devletine ve yönetim biçimi olan Cumhuriyete karşı gittikçe artan bir bağlılık oluşturmuştur.
“Bugün özgür bir vatanda yaşamanın onur ve mutluluğunu duyan Kırşehirliler olarak, bizler de aynı heyecanı ve gururu duyuyoruz. Kırşehir halkının Cumhuriyete ve Atatürk inkılaplarına bağlılığının bugün de aynı bilinçle, artarak devam ettiğini görmenin mutluluğunu yaşıyoruz.
“Şurası unutulmamalıdır ki Cumhuriyet bütün ilkeleriyle bu milletin öz benliğinde bir daha silinmeyecek şekilde yerleşmiştir. Hiçbir güç onu tekrar eski karanlık dönemlere döndüremeyecektir. Şanlı bayrağımızın semalarımızda gururla dalgalandığı, ezanların günde beş kez gök kubbeyi çınlattığı bu topraklar ebediyen Türk vatanı olarak kalacaktır.
“Bizler İYİ PARTİLİLER olarak Cumhuriyetin ve parlamenter rejimin sarsılmaz bekçileriyiz. Kimsenin şüphesi olmasın ki: Bu aziz milletin refahı ve mutluluğu için çabamız artarak devam edecektir.
“İradenin bir kişide değil, bütün milletin elinde olduğu; demokrasinin bütün kurumlarının çalıştığı; kuvvetler ayrı-lığının bütün ilkeleriyle tesis edildiği; bölüp parçalayan değil, birleştiren, kaynaştıran bir anlayışla; içte ve dışta devleti-mizin etkisinin ve saygınlığının arttığı, ekonomik açıdan güçlü ve tam bağımsız; dosta güven, düşmana korku veren bir Türkiye’yi yaratmak için gece gündüz çaba harcadığımızı bildirmek isterim.
“Bu vesileyle aziz vatanımız için kanlarını ve canlarını göz kırpmadan feda eden başta Gazi Mustafa Kemal ile Kırşehirli şehitlerimiz ve gazilerimiz olmak üzere, bütün bu vatan için kan, can ve alın teri dökenlere minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Ruhları şâd, mekânları cennet olsun.
“Bu gurur gününün yıldönümünü kutluyor, değerli siz hemşerilerimi saygıyla selamlıyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)