İzmir Kırşehirliler Derneği’nin Genel Kurulu Yapıldı

Mustafa Çanakçı yeniden Başkan

İzmir Kırşehir Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi ve başkanlığa dördüncü kez Mustafa Çanakçı seçildi.
Başkan Mustafa Çanakçı, derneğin 1994 yılında Kırşehir kültürünü İzmir’de tanıtmak, yaşatmak ve İzmir ilinde doğup, büyüyen genç nesillere bu kültürü öğreterek, Kırşehir’in sahip olduğu kültürel değerlere sahip çıkmak ve İzmir’de ikametgah eden Kırşehirlileri bir araya getirerek, dayanışma ruhu oluşturmak amacıyla kurulduğunu söyledi. 
27 yıldır kesintisiz olarak hemşerilerine hizmet eden derneğin üyelerine yönelik birçok etkinlik ve faaliyet yürüttüğünü belirten Çanakçı, İzmir’de 12 bin Kırşehir nüfusuna kayıtlı kişi olduğunu ve herkese ulaşmaya çalıştıklarını belirtti.
Derneğin özellikle, hayırsever hemşerilerinin desteği ile bu yıl, salgın hastalığın oluşturttuğu koşullar nedeniyle sanatlarını icra edemeyen ve bundan ötürü ekonomik olarak çok zor duruma düşen, İzmir’de ikametgah eden saz-söz ustası teber aşiretine mensup yaklaşık 300 aileye gıda yardımı yaptıklarını ifade etti.
Bununla birlikte, yardıma ihtiyacı olan bu ailelerin temel ihtiyaçları ile birlikte kömür, kıyafet vb. ihtiyaçlarının da yerel yönetimlerle yapılan iş birliği çalışmalarıyla karşıladıklarını belirten Başkan Çanakçı, bunda da oldukça başarılı olduklarını söyledi.
Olağan Genel Kurul Toplantısı sonucunda yeniden güven tazeleyerek Dernek Başkanlığı’na seçilen Mustafa Çanakçı, 20 yıldır KOSGEB İzmir’de Müdür olarak görev yapmış ve halen KOSGEB’de çalışıyor. 
Genel Kurulun ardından dernek yönetim kurulu üyeleri Başkan Mustafa Çanakçı başkanlığında ilk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirerek, görev dağılımı yaptı. 
Üç yıl süreyle görev yapacak olan İzmir Kırşehir Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği’nin yönetim kurulu görev dağılımı şöyle:
Mustafa Çanakçı (Başkan-Kamu görevlisi), Bekir Çelik (Başkan Yardımcısı-İş Adamı) Ali Şan (Başkan Yardımcısı- İş Adamı), Nejla Dulkadiroğlu Günay (Genel Sekreter-Avukat), Ali Özgür Çakar (Sayman-Emekli Şubay), Ali Yılmaz (Üye- İnşaat Müh.- İş Adamı), Cenk Mısır (Üye Makine Müh. İş Adamı), Deniz Sezen (Üye-Avukat), Sedat Dağ (Üye-İş Adamı),
Denetim Kurulu ise Nurettin Doğan, Ferda Atılgan Aycan ve Yılmaz Özcan’dan oluştu. (HABER: SALİH GÜNER)