Köy ve mahalle muhtarlarla bir araya gelen Vali Akın:

“Muhtarlarımız vatandaş ile devlet arasında köprü görevi yapıyor”

Vali İbrahim Akın, 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle merkez ilçe mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi.
Polisevi bahçesinde gerçekleştirilen buluşmada yaptığı konuşmada muhtarların gününü kutlayan Vali İbrahim Akın, muhtarlarımızın vatandaş ile devlet arasında köprü vazifesi gördüğünü söyledi.  
Muhtarlık vazifesinin son yıllarda yapılan düzenlemelerle daha etkili hale getirilerek güçlendirildiğini ifade eden Vali İbrahim Akın, “Bunun bir göstergesi olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 2015 yılından itibaren her yıl 19 Ekim “Muhtarlar Günü” olarak kutlanmaktadır. Bilindiği gibi ülkemizde Koronavirüs ile topyekûn mücadele vermekteyiz. 19 Ekim Muhtarlar Günü programını da pandemi nedeniyle kısıtlı olarak icra etmekteyiz. Bu mücadelede muhtarlarımızın destekleri bizlere her zaman güç verdi. Kendilerine bu süreçte bizlere verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu süreci kısa sürede atlatarak eski güzel günlerimize döneceğimize inanıyoruz. Bu vesileyle, milletimizin güçlü iradesinin yerelde temsilcileri olan muhtarlarımızın gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.
Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kurtuluş Yılmaz, Muhtarlar Derneği Başkan Yardımcısı Ömer Köksal ile merkez mahalle ve köy muhtarlarının da hazır bulunduğu program muhtarların talep ve isteklerinin dinlenmesi ile sona erdi. (HABER MERKEZİ)