Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde zekat konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve zekat bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla Kırşehir İl Müftülüğü'nün ev sahipliğinde "Zekat Bilgilendirme Toplantısı" gerçekleştirildi.

Bu kapsamda 28/03/2022 Pazartesi günü saat 10.00'da İl Müftülüğümüz Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Personel Sistemleri Eğitim ve Sınavlar Daire Başkanı Erdal Ertorun konuşmacı olarak katıldı. Toplantı Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Mehmet Yaman zekat ibadetinin önemine dikkat çekti.

Daha sonra  Erdal Ertorun yaptığı olduğu konuşmasında Başkanlığın ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın zekat hizmetleri ve yürütülen hizmetler hakkında bilgilendirme de bulundu.

Toplantıya İl Müftüsü Mehmet Yaman, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Vaizler, Uzmanlar, Din Görevlileri ve Kur'an Kursu Öğreticileri katıldı. Toplantı sonrasında Diyanet İşleri Başkalığı tarafından düzenlenen bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. (HABER MERKEZİ)