AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli:
“Miraç, biz Müslümanlar için manevi bir terfidir”

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, yayınladığı mesajda tüm İslam aleminin ve kıymetli hemşehrilerinin Miraç Kandili’ni tebrik etti.
Miraç Kandili’nin milletimizin birlik ve beraberliğine vesile olmasını dileyen Milletvekili Kendirli, mesajında şunları ifade etti:
“Üç ayların başlangıcında idrak ettiğimiz Regaip Kandili'nin ardından feyiz ve bereketin arttığı bir başka mübarek gece olan Miraç Kandili'ne erişmenin sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV)’in mukaddes ve manevi yolculuğunu ifade eden Miraç, biz Müslümanlar için manevi bir terfidir.
 “Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed’in Yüce Allah’ın sonsuz kudreti ile bir gecede, önce Mescid-i Aksa’ya oradan da Sidretü’l Münteha denilen en üst makama yükseltilişini ifade eden ‘Miraç’, Hz. Peygamberin şahsında insanlığa sunulmuş ulvi bir yükselişin sembolüdür. Manevi duygularımızı canlandıran, iç dünyamıza doğru bir yolculuk yaparak kendimizi sorgulamamızı sağlayan kutsal gün ve geceler; bizlere, bireysel ve toplumsal olarak iman, ibadet ve ahlak bakımından kendimizi yenileme, geleceğimizi Allah’ın rızası doğrultusunda planlama ve ümitlerimizi tazeleme fırsatları sunar. Bu fırsatları ganimet bilerek, günahlarımızdan temizlenmek için Rabbimize tövbe etmeli, rızasına uygun yaşayabilmek için O’ndan yardım istemeliyiz. Unutmayalım ki, içtenlikle yapılan dua ve tövbe, kendimizi bulma ve bilmenin, bir başka deyişle bize 'şah damarımızdan daha yakın olan' Yüce Yaratıcı’nın huzuruna kabulün en güzel yollarından biridir.
 “Bu duygu ve düşüncelerle, Tüm İslam aleminin ve kıymetli hemşehrilerimin Miraç Kandili’ni tebrik ediyor, milletimizin birlik ve beraberliğine vesile olmasını diliyorum. Bu zorlu süreci maske, mesafe, temizlik kurallarına uyarak aşacağımıza olan inancımla, bu mübarek gecenin sağlık, şifa ve huzur getirmesini temenni ediyorum.” (HABER: NECLA BAĞCI)