Mimarlar Odası Kırşehir Temsilciliği Başkanı Mehmet Kurt, Kırşehir merkezde böyle devasa bir binada yurda ihtiyaç bulunmadığını açıkladı…

MİMARLAR ODASI TEMSİLCİLİĞİ’NDEN EKİCİOĞLU’NUN TALEBİNE DESTEK

Şehrimizin en önemli caddelerinden biri olan Ankara Caddesi’ndeki eski Hükümet Binası’nın depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılıp yeniden yapımına başlanan, ancak ödenek yetersizliği gerekçesiyle Kredi ve Yurtlar Kurumu’na devredilme çalışmaları devam eden Kırşehir Hükümet Konağı’nın Kırşehir Belediyesi’ne devredilerek hizmet binası olarak kullanılması talebinde bulunan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’na Kırşehir halkı büyük destek verirken, bir destek te Mimarlar Odası Kırşehir Temsilciliği’nden geldi.
Mimarlar Odası Kırşehir Temsilciliği adına bir açıklama yapan Başkan Mehmet Kurt, Kırşehir merkezde böyle devasa bir bina üzerinde yapılacak yurt binasına ihtiyaç bulunmadığını açıkladı.
Eski Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’nin Kırşehir’e çok önemli ve güzel hizmetler getirdiğine dikkat çeken Mehmet Kurt, “Biz yaşadığımız, ekmeğini yiyip, suyunu içtiğimiz Kırşehir’e kim hizmet ederse, kim bir çivi çakarsa onun yanında ve arkasında olduk. Bugün Kırşehir görsel olarak yaşanan bir şehir haline gelmişse burada eski Belediye Başkanımız Sayın Yaşar Bahçeci’nin de önemli katkıları olduğunu unutmamak gerekir. Yine eski Belediye Başkanımız Bahçeci’nin Kırşehir’de Cacabey ile Ahi Evran’ı birbirine kavuşturacak bir projesi vardı. Bu proje çerçevesinde Kırşehir Belediyesi, Polisevi, Jandarma, Öğretmenevi gibi resmi binalar da zamanla yıkılıp kaldırılacaktı. Hatta bugünkü Ahi Çarşısı ve PTT’nin bulunduğu ada da yıkılacaktı. Böylece Kırşehir de mükemmel bir meydana kavuşacaktı. Ama Bahçeci bu projesini tamamlayamadı. Devlette devamlılık esastır. Bu projenin devamı yapılacaksa hangi Belediye Başkanı olursa olsun, onun bu konuda yapacağı projenin yanında ve destekçisi olmak bizlerin görevidir” diye konuştu.
Hükümet Binası olarak kullanılacak bina üzerinde hiçbir proje tadilatı yapılmadan, yeni bir masrafa gitmeden eski projeyle birlikte Hükümet Binası yerine Kırşehir Belediye Hizmet Binası olarak tamamlanabileceğini de ifade eden Mehmet Kurt, konuyla ilgili gazetemize bir açıklama yaptı. Kurt, şunları söyledi:
“2017 yılında yapımına başlanan yeni Hükümet Konağı’nın ödenek yetersizliği gerekçe gösterilerek yurt binası olarak inşaa edilmesi için Kredi ve Yurtlar Kurumu’na devredileceği yönünde çalışmalar devam ederken Kırşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Ekicioğlu geçtiğimiz hafta bir açıklama yaparak Yeni Hükümet Binası’nın Kırşehir Belediyesi’ne Hizmet Binası olarak devredilmesi için talip olduklarını açıkladı. Bu talep doğru ve yerinde bir karardır. Yeni hükümet binasının yapılmasını Kırşehirliler talep etmiş ve ilimizi yönetenler de bu yönde karar almıştı. İhale edilen projenin yapımı devam ederken, 2019 yılı içerisinde yükselmeye başlayan yeni hükümet binasının Kredi ve Yurtlar Kurumu’na devredilerek yurt binası olarak yapımının tamamlanması gündeme geldi. Bu çalışmaların devam etmesi nedeniyle inşaat durdurulmuştu. Belediye Başkanımız Sayın Ekicioğlu, Kırşehir’in en önemli ve işlek caddesinde yapılan Yeni Hükümet Konağının iptal edilip, yerine yurt yapılmasının yanlış bir karar olacağını açıklamıştır. Mimarlar Odası Kırşehir Temsilciliği olarak biz de aynı düşüncedeyiz. Çünkü şehir merkezinde yurt binasına ihtiyaç yoktur. Birçok yurt binası boş durumdadır. Oysa Kırşehir Belediyesi’nin yeni bir hizmet binasına ihtiyacı olduğu ortadadır. Başkan Ekicioğlu’nun yaptığı açıklamada da belirttiği gibi Ahi Evran Külliyesi Projesi çerçevesinde Jandarma Gazinosu, Polis Evi, Öğretmenevi binalarıyla birlikte Belediye Binası da Ahi Evran Külliyesi içinde kalacağı için yıkılması planlanıyor. O zaman yapılması gereken yeni bina Hükümet Binası olarak kullanılmayacaksa o zaman ilimizi yöneten Sayın Valimiz İbrahim Akın, Milletvekillerimiz Mustafa Kendirli ile Metin İlhan ve Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu bir araya gelmeli ve Hükümet Binası’nın Kırşehir Belediyesine Hizmet Binası olarak kullanılmak üzere devrini sağlamalıdır. Çünkü Belediye de bir kamu kurumudur ve bu konuda kesinlikle siyasi düşünülmemelidir. Bunun tersi yapılır, bu devasa binanın projesi üzerinde tadilatlar yapılarak yine binlerce lira harcanarak yurda dönüştürülürse büyük hata yapılmış olur ve bunu yapanlar hiçbir zaman affedilmez. Odamızın bu konudaki düşüncesi bu yöndedir. Gerekirse Kırşehir Valiliği bu konuda bir anket çalışması ya da Kırşehir’deki tüm sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcilerini toplayıp müzakere edip halkın istek ve talepleri doğrultusunda Hükümet Binasının, ne şekilde kullanılabileceğini kararlaştırıp, en doğru kararı verebilir. Tabi biz isterdik ki bu devasa bina keşke şehrin göbeğine inşaa edilmese idi. Ama madem ki yapıldı ve milyonlarca lira harcanarak bu seviyeye getirildi, Kırşehir Valiliği’nin de böyle bir binaya ihtiyacı yok, o zaman buranın yurda değil, Kırşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesi en doğru karar alacaktır.” (HABER: BEYHAN BALLI)