Ak Parti Kırşehir Milletvekilli Mustafa Kendirli 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile bir mesaj yayınladı.
Milletvekilli Kendirli mesajında şunları ifade etti:
“19 MAYIS 1919
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda, ilk adımı oluşturan ve milletin bağımsızlığı için kurtuluş meşalesinin ateşlendiği tarihin yıl dönümünü milletçe hep birlikte idrak ediyoruz.
Anadolu'nun dört bir yandan işgal edildiği bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a ayak basması ile yaktığı milli mücadele ateşi, İstikbal ve İstiklalimiz yolunda kaderimizi değiştiren, tarihimizdeki dönüm noktalarından biri olmuştur.
Yakılan bu ateşle başlatılan Kurtuluş Savaşı, tarih sahnesinden silinmek istenen Türk Milletinin genç, yaşlı, kadın, erkek demeden yokluklar içerisinde ortaya koyduğu eşsiz bağımsızlık mücadelesi ile zaferle sonuçlanmış, Tarihi nice zaferler ve kutlu yürüyüşlerle dolu olan milletimiz, hür yaşama arzusu ve gayesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulmasını sağlamıştır. Şehit kanıyla sulanan Anadolu toprakları, ecdadın olağanüstü ve onurlu mücadelesi ile Türk’ün ebedi yurdu olmuştur.
Bu duygu ve düşüncelerimle; bizlere bağımsız, özgür bir ülke bırakan başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi rahmetle, şükranla yâd ediyorum. Tüm vatandaşlarımın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, gençlerimize sevgilerimi ve selamlarımı gönderiyorum.” (HABER MERKEZİ)