CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
29 Ekim’in aydın, çağdaş bir toplumun temellerinin atılması ve yapılan devrimler ile birlikte Türkiye'nin yönetim şeklinin ilan edildiği ve her yıl büyük bir gururla karşıladığımız Cumhuriyetimizin yıldönümü olduğunu ifade eden Milletvekili İlhan, yayınladığı mesajda şunları söyledi:
“29 Ekim 1923'te Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması ile bir ülkenin, bir toplumun aydınlık gelecek yolundaki ilerleyişinin ve bağımsızlığının önü açılmıştır.
     “Yakın geçmişte ve hali hazırda içinde bulunduğumuz günlerde, dünyada ve Türkiye'de yaşanılan ekonomik kriz yanında pandeminin de oluşmasıyla zorlu ve sıkıntılı bir dönemden geçildiği şüphe götürmez bir gerçeği ortaya koymaktadır.
“Tüm bunlarla beraber geçmiş yıllardan bu yana Türkiye açısından olumsuz yansımaları olan uygulamaların ve politik açmazların çok sayıda karmaşaya ve etkiye sebebiyet verdiği de bir başka gerçeklik olarak karşımıza çıkmaktadır.
“Ancak bu noktada şunu söylemek gerekir ki; Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK'ün önderliğinde, ulusumuzun azmi, kararlılığı ve beraberliğinde bugünlere gelinmesi için verilen büyük mücadelelere bakıldığında bugün yapılmak istenen tüm manipülasyonlara ve yıldırma politikalarına karşın vazgeçmeden ülkenin geleceği ve gelecek nesiller için mücadeleyi aynı şekilde sürdüreceğimize olan inancı her daim taşımalı ve birlik olarak, dayanışma içinde olarak yaşatmalıyız.
“Dolayısıyla bu düşünceler çerçevesinde hiç bir zaman kaygıya yer verilmemesi gerektiğini, bağımsız, çağdaş bir toplum olma yolundaki ilerleyişin önüne hiç bir şeyin geçemeyeceğini belirtiyor, Cumhuriyetimizin 97. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)