AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, bir mesaj yayınlayarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

23 Nisan 1920'de, “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir” şiarıyla kurulan TBMM’nin  tam bağımsızlık konusundaki azim ve kararlığını tüm dünyaya ilan ettiğini belirten Milletvekili Kendirli, mesajında şunları ifade etti:

“Demokrasimizin, milli iradenin ve bağımsızlığımızın sarsılmaz bir simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. Yıl dönümünde başta ilk Meclis Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bize bu vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı kutluyorum.

“23 Nisan 1920'de, 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' şiarıyla kurulan Meclisimiz, tam bağımsızlık konusundaki azim ve kararlığımızı tüm dünyaya ilan etmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi necip milletimizin, vatan ve bayrak sevgisinin, bağımsızlığa olan aşkının yanında başka milletlerin bağımsızlık mücadelelerine de örnek olmuş, milli iradenin gerçekleştirilmesi yolunda emsal teşkil etmiştir. Milletin ve vatanın en zor günlerinde teşekkül eden, milli mücadelenin merkezi olan TBMM'nin devraldığı istiklal, hürriyet ve milli irade mirasını bugüne kadar başarıyla sürdürmüş olmanın haklı gururunu taşıyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi, ilk gününden itibaren milletimizin bütün renklerini bir zenginlik olarak bünyesinde barındıran bir yapıya sahip olmuştur ve bundan sonra da bu niteliğini koruyacaktır.

“Tüm dünya çocuklarının katılımıyla kutlanılan ilk ve tek çocuk bayramı da olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının gelecekte ulusları yönetecek ve yönlendirecek olan nesilleri ortak bir coşku etrafında bir araya getirmesi münasebetiyle dünya barışına da katkısı yadsınamaz.  Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle, Başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal ve Birinci Mecliste kurtuluş mücadelesine omuz veren bütün milletvekillerimiz olmak üzere bu çatı altında görev yapmış olan, vatan, millet, bayrak ve devlet uğruna şehit düşen, gazi olan, makamların en yücesine ulaşan her bir vatan evladını bir kez daha rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum.” (HABER: NECLA BAĞCI)