AK Parti Kırşehir Milletvekili mustafa Kendirli, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı arttırmasını temenni etti.
Tüm engelli vatandaşlar mutlu, huzurlu bir hayat dileyen Milletvekili Kendirli, yayınladığı mesajında şunları söyledi:
“3 Aralık, Birleşmiş Milletler tarafından tüm dünyada engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının ‘tam ve diğer insanlara eşit ölçüde’ sağlanması amacıyla ‘Uluslararası Engelliler Günü’ olarak kabul etmiştir. Engellilerin sosyal ve ekonomik hayata katılımı gelişmiş toplumların en önemli göstergelerinden birisidir. Toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olan engellilerimizin toplumla bütünleşmelerinin ve hayatın her alanında aktif rol üstlenmelerinin sağlanması, onlara sunulan hizmetlerin erişilebilir olması temel bir insan hakkıdır. Son 17 yılda AK Parti iktidarlarında sosyal politika uygulamalarına ayrı bir ehemmiyet gösterilmiş, insan odaklı ve hak temelli bir anlayışla devrim niteliğinde adımlar atılmıştır.3 Aralık 2001’de Sayın Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla kurulan Engelli Koordinasyon Merkezi, bu anlamda çok önemli bir adım ve dönüm noktası olmuştur. “Hem insani, hem İslami görevimiz olan, engelli kardeşlerimizin toplum hayatına katkıda bulunmaları için, yeteneklerini geliştirmek üzere onlara uygun mekanların hazırlanması, eğitim ve iş imkanı sağlanması gibi birçok konularda, engellileri kaldırmak için AK Parti iktidarları önemli çalışmalara imza atmıştır. 2005 yılında çıkardığımız engelliler kanunu ile tarihi bir düzenleme yapılmıştır. Bu kanunla eğitim hizmetinde bakım hizmetine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine kadar engellilerimizi ilgilendiren pek çok konuda haklarını teslim edilmiştir. Engellilerimizin başkalarına gereksinim duymadan yaşamlarını sürdüren, üreten ve toplumda faydalı birer bireyler olarak yaşamlarını sürdürmeleri için her türlü desteği ve hizmeti onlara sunmak en hayırlı iştir.
“AK Parti, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, milletimizden aldığımız güç ile milletimizin ihtiyaç duyduğu bu alanlarda çalışmalarımıza devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı arttırmasını temenni ediyor, tüm engelli kardeşlerimize mutlu, huzurlu bir hayat diliyorum.” (HABER MERKEZİ)