AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Türk tarihine altın harflerle yazılan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 107.  Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Milletvekili Kendirli’nin yayınladığı mesajı şöyle:

“Çanakkale Zaferi, kahraman ecdadımızın canını ortaya koyarak imkansızı mümkün kıldığı, vatan ve bağımsızlık aşkının ne olduğunu tüm dünyaya gösterdiği şanlı ve kutlu bir zaferdir. Türk, Kürt, Alevi, Sünni, vatanın her köşesinden Çanakkale'ye koşan Aziz milletimize mensup, her etnik kökenden şehidin verildiği Çanakkale, yalnızca bir savaş değil, bir kahramanlık destanıdır.

“Çanakkale Zaferi; Bu vatanı, bu milleti tarih sahnesinde yerle bir etmek isteyenlere karşı yüz binlerce kınalı kuzunun, namus bildiği toprak, bayrak, vatan ve milletin bekası için gözünü kırpmadan canını feda etmekten çekinmediği benzersiz bir mücadeledir.  İstiklal ve istikbalimizden taviz vermeden, atalarımızın mirasını bizden sonraki nesillere emanet etmek üzerimize büyük bir vazifedir.

“Bu idrak ve anlayışla çok çalışmalı, ülkemizin değerine değer katmalıyız. ‘Çanakkale Geçilmez’ nidasını tarihe ve dünyaya işlerken, bugün Çanakkale’yi 4,5 kilometre uzunluk ve 318 metre yükseklikteki köprü inşasıyla dünyaya açılan bir geçit kılmanın gururunu yaşıyoruz.

“Bu vesileyle Tarihe altın harflerle yazılan 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde, vatanımızın bağımsızlığı, milletimizin birliği ve bütünlüğü için kendini bu yola adayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı ve kanlarını hiç tereddütsüz bu vatan uğruna döken tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum.” (HABER MERKEZİ)