AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Atatürk’ün Kırşehir’e Gelişinin 102. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Kırşehirlilerin, Milli Mücadeleye destek vererek vatanımızın geleceğine, ülkemizin kurtuluşuna ve istikbaline çok büyük katkıda bulunduklarını belirten Milletvekili Mustafa Kendirli, mesajında şunları ifade etti:

“İlimize gelişlerinin 102. Yıldönümünde İstiklal Mücadelemizin Büyük Önderi Mustafa Kemal Paşa ve Temsil Heyeti’ni saygı ve minnetle anıyorum.

Osmanlı Devleti’nin I. Dünya Savaşı’ndan yenik sayılmasıyla işgal edilen vatan topraklarını kurtarmak için Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşları, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’dan Anadolu’ya çıkmışlardır. Yapılan temaslar ve düzenlenen kongrelerde alınan ‘milletin istikbalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ ilkesi gereğince, Mustafa Kemal Paşa ve beraberindeki Temsil Heyeti Milli Mücadelenin merkezi olarak seçilen Ankara’ya hareket etmişlerdir.

“Temsil Heyeti Ankara’ya geçerken, yol güzergâhı üzerinde olan illerde de temaslarını sürdürerek, önce Mucur ve Hacıbektaş’a ardından 24 Aralık 1919 tarihinde de Kırşehir’e ulaşmıştır.

“Kırşehir halkı vatanın kurtuluşu için yola çıkan Temsil Heyeti Başkanı Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarını büyük bir coşku içinde karşılamış ve kendilerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirerek Kırşehir’de kaldığı sürece temsil heyetine büyük bir misafirperverlik örneği göstermişlerdir. Kırşehirliler, milli mücadeleye destek vererek vatanımızın geleceğine, ülkemizin kurtuluşuna ve istikbaline çok büyük katkıda bulunmuşlardır.

“25 Aralık’ta Kaman’a geçen Mustafa Kemal Paşa, Kırşehirlilerin vatan ve millet sevgisiyle dolu olduğunu görmenin mutluluğuyla ilimizden ayrılmışlardır.

Milletimiz geçmişte olduğu gibi bugün de vatan topraklarını her türlü tehditten korumak için mücadelesini sonuna kadar sürdürmekte kararlıdır.

“Bu duygularla, ilimize gelişinin 102. Yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyor, saygılar sunuyorum.” (HABER: NECLA BAĞCI)