AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ileri görüşlülüğü, irade ve cesareti, azim ve kararlılığı ile de dünya tarihinin unutulmaz komutanları arasında yerini almış, askeri bir deha olduğuna dikkat çeken Milletvekili Kendirli, yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti:
“Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin sene-i devriyesin de saygı, şükran ve rahmetle anıyorum. Onun 'En Büyük Eserim' dediği Türkiye Cumhuriyeti bugün, dünyada sözü dinlenen dostluğu aranan ve uluslararası sorunların çözümünde aktif rol üstlenen yüksek itibara sahip bir ülke konumundadır.
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, övgüye değer birçok üstün meziyeti şahsında toplamış büyük bir fikir ve devlet adamıdır. İleri görüşlülüğü, irade ve cesareti, azim ve kararlılığı ile de dünya tarihinin unutulmaz komutanları arasında yerini almış, askeri bir dehadır. Milleti için sayısız hizmetinin yanında, dünya barışını ve insanlık idealini daima ön planda tutmuş; bu yönüyle de tüm insanlığın saygısını kazanmıştır. Atatürk, sadece Türk Milletinin değil, dünyanın bütün mazlum milletlerinin sevgi ve takdirine mazhar olmuştur. 
“10 Kasım’lar, sadece yas günü değil, O’nun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip koruyarak, geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz günler olmalıdır. Bizler de milletçe, Gazi Mustafa Kemal'in açtığı yolda, var gücümüzle çalışarak ilerlemeye devam edeceğiz.  Bu vesile ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete irtihal eden bütün şehitlerimizi, gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yâd ediyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)