AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, kentte yürütülen sağlık yatırımlarını yerinde inceledi.
Kendirli, eski Devlet Hastanesi alanında devam eden Sağlıklı Hayat Merkezi inşaatında inceleme yaparak, gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Kırşehir'de 13 sağlık yatırımı olduğunu belirten Kendirli, "Yatırımların 8'i il merkezinde, 2'si Mucur, 1'i Boztepe, 2'si de Kaman ilçesinde devam etmektedir." dedi.
Kendirli, vatandaşın sağlık hizmetine rahat ulaşabilmesi için Sağlık İl Müdürlüğü ile kentin farklı bölgelerinde çeşitli inşaatlar başlatıldığını aktararak, şunları kaydetti:
"Yatırımlarımız arasında Sağlıklı Hayat Merkezleri, Toplum Sağlığı Merkezleri ve çok önemsediğimiz 112 Acil Hizmetleri İstasyonları bulunuyor. Kırşehir'de bir vatandaş 112'yi aradığında ulaşması ve hastaneye yetişmesi 5-6 dakika. Biz bu hizmeti bütün mahallelere yayarak, süreyi daha aşağı çekmek istiyoruz. Vatandaşımızın 112'den en hızlı şekilde hizmet almasını istiyoruz. Bu nedenle mahallelerde sağlık merkezleri yapmak için çalışmalarımız devam ediyor. Toplam 13 yatırımımızı en kısa sürede vatandaşın kullanımına açacağız. Şuan devam eden projelerimiz 67,2 milyon lira, biz bu bütçeyi daha da arttıracağız. Vatandaşımızın en hızlı ve kolay yatırım alması için çalışmaya devam edeceğiz."
CHP Milletvekili Metin İlhan'ın kentteki sağlık yatırımlarıyla ilgili açıklamalarına değinen Kendirli, "Eski hastane yerinde yapılmaya başlanan Sağlıklı Hayat Merkezi inşaatının bilgileri ile İl Sağlık Müdürlüğü yanında yapılan SHM-TSM ve 112 acil hizmetler istasyon bilgileri, CHP milletvekili tarafından karıştırılmıştır. Sağlık Bakanlığı internet sitesi üzerinden de bütün ihaleler, inşaatlar hakkındaki bilgiler görülebilir. Sağlık İl Müdürümüzden de gerekli bilgileri alabilirler. Yanlış bilgilerle vatandaşımızın huzuruna çıkmasınlar." ifadelerini kullandı.
Açıklamanın ardından Kendirli, beraberindeki heyetle kentteki sağlık yatırımlarını incelemeye devam etti. KIRŞEHİR (AA)