AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, 24 Kasım öğretmenler günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Bir toplumun bilimsel, sosyal, kültürel, ekonomik yönden kalkınabilmesi ve her alanda müreffeh olabilmesinin öğretmenlerin çaba ve gayretlerine bağlı olduğuna dikkat çeken Milletvekili Kendirli, yayınladığı Öğretmenler Günü mesajında şunları ifade etti:
“Millet Mekteplerinin açıldığı ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Başöğretmenlik’ unvanının verildiği bu anlamlı günde, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyorum. Başta görevleri başında şehit düşmüş eğitimcilerimiz olmak üzere, ahirete irtihal eden tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet ve mağfiret diliyorum.
Emekli öğretmenlerimize de sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürler niyaz ediyorum.
“Öğretmenlik insanlık tarihi kadar eski, eski olduğu kadarda önemli bir meslektir. Bir toplumun bilimsel, sosyal, kültürel, ekonomik yönden kalkınabilmesi ve her alanda müreffeh olabilmesi öğretmenlerin çaba ve gayretlerine bağlıdır. Eğitim sisteminin temel taşını oluşturan öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar kıymetli, dünyanın her yerinde en itibarlı ve onurlu mesleklerin başında yer almaktadır. Öğretmenlerimiz, geleceği devralacak çocuklarımızı ve gençlerimizi sevgi ve fedakârlıkla, bilim ve teknolojiyi kullanan, insana saygılı, sorunlara neden-sonuç ilişkisi içinde çözüm üretebilen, araştıran, sorgulayan, milli ve manevi değerlerini bilen, bilimin ve aklın yol göstericiliğinden ayrılmayan çağdaş bireyler olarak yetiştiren ve bu doğrultuda geleceğe hazırlayan kutsal bir görevin mensuplarıdır. Bu vesile ile tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyor, Başöğretmen M. Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi bir kez daha rahmet ve saygı ile anıyor, görevi başında bulunanlara çalışmalarında başarılar diliyorum." (HABER: NECLA BAĞCI)