CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan "19 Eylül Gaziler Günü" dolayısıyla yayınladığı mesajda bütün Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla andı.
Milletvekili Metih İlhan, yayınladığı mesajda şunları ifade etti:
“19 Eylül, düşman işgali altında yer alan ülkemizin kurtarıcısı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, tüm gazilerimizi ve kahramanlarımızı her yıl andığımız gündür.
“Bir ulusun bağımsızlığı için ulusun egemenliğini ortaya koyarak güçlü bir irade ile ülke bütünlüğünün ve ulusal birliğin korunması adına büyük mücadeleler veren bu anlamda da büyük bir öneme sahip olan Kurtuluş Savaşımızın azimli ve kararlı tüm kahramanlarını ve gazilerimizi bir kez daha büyük bir gururla anıyorum.
“Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı ve kurulduğu günden beri mücadeleler neticesinde şehitlerimizin mirası ve yaşadığımız toprakların muhafaza edilmesinde bugünkü değerlerimiz ve ilkelerimiz geçmişin, tarihin bu ülkede yaşayan bizlere en büyük hediyesidir.
“Ülke bütünlüğünü koruyarak ulusal değerlere sahip çıkarak ve bu yükümlülüğün bilincinde olarak, birlik ve beraberliğimize saldırıda bulunmak isteyenlere karşı her türlü mücadeleyi veren başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm gazilerimizi, şehitlerimizi ve kahramanlarımızı saygı ve minnet duygularıyla anıyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)