CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Ahilik Haftası kutlamalarının başlaması dolayısıyla bur mesaj yayınladı.
Ahiliğin Kırşehir’in kültürü açısından da ayrı bir yere ve öneme sahip olduğuna dikkat çeken Milletvekili İlhan, yayınladığı kutlama mesajında şunları ifade etti:
“Kültürel açıdan Anadolu insanının hayatında önemli ve ayrı bir yeri olan Ahilik; dayanışma, hoşgörü, kardeşlik, birbirine destek olmak, dürüst olmak ve paylaşmak demektir. Dolayısıyla Ahilik için; eşitlik, adalet, emek, hakkaniyet kavramlarını içinde barındıran, üretenin, işçinin ve çalışanın yanında olarak, halka hizmet ederek her daim onların simgesi niteliğindedir denilebilmektedir.
“Ahi kişi; yardımsever, kimsenin hakkına ve namusuna göz dikmeyen, bonkör, paylaşımcı, iyiliği, güzelliği benimsemiş ve düstur edinmiş ilkelere sahip olandır.
“Ahilik, Kırşehir’in kültürü açısından da ayrı bir yere ve öneme sahiptir. Kırşehir, Anadolu’nun Ahilik’te simgesi haline gelmiş olan en önemli kentidir.
“Kırşehir halkının derinlikli kültürel yapısı, sahip olduğu demokrasi kültürü ile birleştiğinde ahiliğin; insana değer veren, dayanışmayı, eşitliği ve adaleti amaçlayan temel prensipleri ve değerleri bir arada bulundurduğu açıkça görülmektedir.
“Bu düşünceler ışığında; Ahilik kültürünü tüm yönleriyle gelecek nesillere aktarmanın ve kültürel bir değer olduğunu öğretmenin büyük bir önem taşıdığının her defasında ortaya koyulacağına olan inançla Ahilik Kültür Haftasını kutluyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)