CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, 24 Ocak’ta Ankara’daki evinin önünde bombalı saldırıda vefat eden Kırşehir doğumlu gazeteci-yazar Uğur Mumcu'yu bir mesajla andı.
Uğur Mumcu’nun bu ülkeye bir arada olmanın önemini, kardeşliği ve dayanışmayı her defasında anlatan ve kaleme alan bir aydın olduğunu ifade eden Milletvekili Metin İlhan, yayınladığı mesajında şunları söyledi:
“Bu ülkede barışı ve dayanışmayı istemeyenler tarafından 24 Ocak 1993 sabahında acımasız ve alçak bir şekilde Ankara'da evinin önünde bomba ile suikasta kurban giden gazeteci, araştırmacı ve yazar Uğur Mumcu'yu ölüm yıldönümünde yine sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.
“Uğur Mumcu, bu ülkeye bir arada olmanın önemini, kardeşliği ve dayanışmayı her defasında anlatan ve kaleme alan bir aydındı. Ülkede, aydınlığı karanlığa dönüştürmek isteyenlere ve ülkeyi bölmek, kutuplaştırmak amacında olanlara her zaman karşı durmuş, halkın ve ezilenlerin sesi olan bir gazeteci, bir yazar olarak doğruları, gerçekleri tüm şeffaflığıyla yansıtmış, her daim barış, kardeşlik ve dayanışma vurgusu yapmıştır.
“Bu ülkenin karanlık yüzleri ve güç odakları tarafından, geçmiş yıllarda gerçeği ve doğru olanı yansıtmak isteyen araştırmacı, gazeteci ve yazarlar suikastlarla öldürülmek istenirken; bugün haksız yargılamalarla karşı karşıya bırakılıp itibarsızlaştırılmaya çalışılarak sindirilmek, susturulmak için farklı şekilde hedef gösterilmektedirler.
“Uğur Mumcu ve onun gibi alçakça öldürülen daha nicelerinin ülkeyi ayrıştırmak ve bölmek isteyenlere karşı halkın yanında yer alarak gösterdikleri birlik ve beraberlik duruşu ile hafızalardan yok edilmeye çalışılan olayları, yaşanan ve yaşatılan acıları unutturmamak için, demokrasi için, bize birbirimizi sevmeyi öğrettikleri için konuşmalarında ve yazılarında dile getirdikleri dayanışma ruhunu içeren sözleri bir arada yaşadığımız bu ülkenin, karanlıklar ülkesi olmasını isteyen karanlık yüzlerinin en büyük korkusu olmuştur.
“Aradan uzun yıllar geçmesine rağmen Uğur Mumcu gibi hakikatlere ışık tuttuğu ve demokrasi savunucusu olduğu için suikastlara kurban giden daha nice aydın ve yazarların katillerinin, azmettiricilerinin ve suikastları planlayanların ortaya çıkarılamaması ya da çıkarılmak istenmemesi bir demokrasi ayıbıdır. Adaletsizliklerin, haksız yargılamaların son bulmasını temenni ediyor, barışın ve demokrasinin önündeki engellerin ortadan kalkacağı bir arada kardeşçe yaşayacağımız bir ülke umuduyla Uğur Mumcu'yu suikasta kurban edilişinin yıldönümünde bir kez daha sevgi, saygı ve özlemle anıyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)