Vali H. Mete Buhara’dan 30 Ağustos mesajı:

“Milletimiz kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiştir”

Vali H. Mete Buhara 30 Ağustos Zafer bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, Türkiye Cumhuriyeti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olduğunu ve bu topraklar üzerinde ebediyen var olacağını açıkladı.

30 Ağustos’ta Türk Milleti’nin azmi, kararlılığı ve iman gücüyle kendisini tarih sahnesinden silmeyen isteyenlere unutulmayacak b.ir ders verdiğini, bu toprakların ezele ve ebedi vatanımız olduğunu tescil ettiğini belirten vali H. Mete Buhara yayınladığı bayram mesajında şunları ifade etti:

“Bugün, 30 Ağustos 1922’de Mustafa Kemal Paşa önderliğindeki Türk ordusunun Dumlupınar’da kazandığı emsalsiz zaferin 100. yıl dönümünü milletçe kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz.

“Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan ve 30 Ağustos 1922’de zaferle taçlanan süreç; imkânsızlıkların başarıya engel olamayacağını, vatan ve millet sevgisinin sayısal güçten, toptan-tüfekten daha üstün olduğunu tüm dünyaya kanıtlamıştır. Milletimiz; azmi, kararlılığı ve iman gücüyle kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiş, bu toprakların ezeli ve ebedi vatanımız olduğunu tescil etmiştir.

“Değerli Kırşehirliler,

“Dün olduğu gibi bugün de milletimiz, Büyük Zafer’e ilham veren ruh, inanç ve iradenin çizdiği istikamette ülkemizin bütünlüğünü, huzurunu ve güvenliğini hedef alan tüm mihrakları aynı cesaret ve kararlılıkla bertaraf etmektedir. Bilinmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür ve bu topraklar üzerinde ebediyen var olacaktır.

“Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, milli mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, milletimizin ve şanlı ordumuzun, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”  (HABER: BEYHAN BALLI)