Şehrimiz Yenice Mahallesi’nde İstanbul’daki hayırsever hemşehrimiz Mehmet Mermer’in maddi katkıları ile yeniden yapılan, yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çeken Mehmet Mermer Hamidiye Camii’ne turist akını devam ediyor.
Yazılı ve görsel basındaki haberlerin caminin tanıtımına büyük katkı sağladığını ve adeta ziyaretçi akınına uğradığını belirten Dernek Başkanı İsmet Yapıcı, Mehmet Mermer Hamidiye Camii’nin Kırşehir’in tanıtımına da büyük katkı sunduğunu söyledi.
Başkan İsmet Yapıcı, son olarak Kapadokya’ya gelen 45 Malezyalı turistin camilerini ziyaret için Kırşehir’e geldiğini açıkladı.
Kırşehir Belediyesi bünyesindeki Turizm Müdürlüğü’nün Nevşehir ve yöresine gelen yerli ve yabancı turistleri Kırşehir’e getirmek için yoğun çaba harcadığını belirten İsmet Yapıcı, “Camiler, bizlere yansıttığı manevi duygularla hepimizi alıp götürebiliyor. Maneviyatımızı kuvvetlendirmek için sürekli gitmemiz gereken bu camilerde dünyalık ilişkileri kesip ibadet etmenin hazzını duymak gerekiyor. Günümüzdeki camilerin iç dizaynı işlemeleri ve ihtişamı farklı farklıdır. Biz de Kırşehir’de Bakara Suresi’nin 22’nci ayetinden ilham alarak tasarladık. Tabiri caiz ise kendinizi cennetteki bir bahçedeymiş gibi hissettiren Hamidiye Cami, iç dizaynı ve üç boyutluymuş gibi görünen duvar resimleriyle ayrı bir ilgi çekiyor. Ayette bahsedilenlere uyumlu olarak tasarlanan caminin girişinde asma ağaçları, pencere aralarına kavak ağaçları, mihraba şelale, tavanına gökyüzü ve bulutlar resmettik. Zemin kısmına çimen fotoğraflarından esinlenerek halı yatırdık. Caminin dış kısmında ise kocaman bir ‘ALLAH’ yazısı bulunuyor. Bu nedenle camimizi görmek için binlerce insan çeşitli şehirlerden geliyor. Buraya gelenler ‘Sanki cennet bahçesinde namaz kıldık’ şeklinde cümleler kurarak camiden ayrılıyorlar” diye konuştu. (HABER: BEYHAN BALLI)