Gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in haberinin ardından

MEDAŞ direkleri kaldırdı

Başkan Ekicioğlu, “Bozuk yollarda gerekli yenilemeleri yapacağız”
Kırşehir Belediyesi ile TOKİ arasında yapılan anlaşma ile Bağbaşı Mahallesi’nde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çerçevesinde yapılan konutlar yapımı büyük ölçüde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilirken, yolun tam ortasında kalan ve halkın tepkilerine neden olan elektrik direkleri Kırşehir MEDAŞ yetkililerinin çabaları sonucu kaldırıldı.
Gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”in gündeme getirmesinin ardından harekete geçen MEDAŞ yetkilileri yolun ortasında kalan direkleri geçici olarak ta olsa kaldırılacağını açıklamıştı.
Yolun ortasında kalan direkleri Cumartesi günü geçici olarak kaldıran MEDAŞ yetkililerinin bu çalışması mahalle halkı tarafından takdirle karşılanırken, TOKİ’nin bölgedeki çalışmalarını tamamladıktan sonra MEDAŞ’ın hatları yeraltına alacağı, Kırşehir Belediyesi’nin de bu bölgedeki yol ve kaldırımları düzenleyeceği öğrenildi.
Öte yandan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, şehir merkezinde yol ve kaldırım düzenleme çalışmalarına başladıklarını söyledi.
Yenice Mahallesi, Basın Anıtı’ndan Ankara-Kayseri Karayolu’na ulaşan yol ile Medrese Mahallesi, Burhan Ulutan Caddesi’nde bozulan yol ve kaldırımları yapacaklarını belirten Başkan Ekicioğlu, konuyla ilgili olarak gazetemiz “Kırşehir Çiğdem”e yaptığı açıklamada “Kış mevsimi ve yağmurdan bozulan yollarımızda asfalt çalışmaları yaparak, ulaşımda yaşanan sıkıntıları ortadan kaldıracağız. Ayrıca Bağbaşı’ndaki TOKİ konutları arasındaki yolda gerekli altyapı ve üst yapı çalışmalarımızı da yaparak güzel bir görünüme kavuşturacağız. Hedefimiz yaşanılır, sağlıklı ve modern bir Kırşehir’i oluşturmaktır. Yaz mevsimi dolayısıyla haşereyle mücadelemizi sürdürüyoruz. Hemşehrilerimizi sinek ve sivrisinekten korumak için gerekli ilaçlama çalışmalarımız devam ediyor. Yine çöp toplama alanlarını da ilaçlıyoruz. Halkımızın çöplerini belirlenen saatlerde çöp toplama merkezlerine bırakmalarını istiyoruz” diye konuştu. (HABER: BEYHAN BALLI)