masalpark

Kırşehir Belediyesi çocukları da unutmayarak yaptırdığı

 

Masal Park, 23 Nisan’da açılacak

 

AŞKIPAŞA Mahallesi’nde Hayvanat Bahçesi olarak bilinen alanın yerine Kırşehir Belediyesi tarafından yaptırılan "Aşıkpaşa Masal Parkı", 23 Nisan’da düzenlenecek Çocuk Şenliği ile hizmete açılacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, 23 Nisan Perşembe günü saat 13.30'da açılacak olan Aşıkpaşa Masal Parkı’nın yapımına iki yıl önce başlandıklarını ve yapımının tamamlandığını söyledi.

Eski Hayvanat Bahçesi alanına yapılan Masal Parkı; her yaş grubuna hitap eden şık mekânlarıyla, masal gibi zamanların geçirilebileceğini belirten Yaşar Bahçeci, gazeatemize yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“2009 yılından beri Kırşehir’i modern ve yaşanabilir bir şehir haline getirmeye çalışan Kırşehir Belediyesinin yaptığı bir proje daha gerçek oluyor. Projelerimizden biri olan Masal Parkı; Eski Hayvanat Bahçesi alanına yaptırdık. Her yaş grubuna hitap eden şık mekânlarıyla, masal gibi zamanların geçirileceği, Kırşehir’in gözde mekânlarından birisi olmaya adaydır. Giriş kısmında bulunan bir temsili kitap yapısının insanları karşılamasıyla bir masalın içine sürükleyen Masal Parkı bünyesinde, farklı yaş gruplarına hitap eden çocuk oyun alanları, Masal Treni, oturma alanları, kameriyeler, su oyunları, köprülü geçişler, atlı karınca, masal kahramanlarının heykelleri ile restoran yapısı, satış birimleri, açık amfi, wc gruplarının bulunmakta olup, 16.300 m2 alan üzerinde aileniz ve sevdiklerinizle beraber güzel vakitler geçireceğin bir alan olacaktır.”

Kırşehir’in hizmetin en iyisine layık olduğunu belirten Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci; “Biz istedik ki Kırşehir güzelleşsin, değişsin, büyüsün, gelişsin, kalkınsın, sevilsin. Bunun için çalıştık, hizmet verdik. Kırşehir günden güne hizmetlerimiz sayesinde gözle görülür bir şekilde büyüdü, gelişti. Tek amacımız yaptığımız projelerle Kırşehirimiz tasarım ve mühendislik harikası olsun. Kırşehir Terminali Projesi, Ahi Evran Külliyesi Projesi, Neşet Ertaş Kültür Merkezi Projesi, İkizarası Kent Parkı Projesi hepsi Kırşehirimizin değişmesi ve gelişmesi için. Ne hayal ettiksek gerçekleştirdik. Hayallerimizden biri de Masal Parkı projemizdi. Bu projemizle Kırşehir’in değişen, gelişen çehresine yenisini ekliyoruz. Kırşehirli vatandaşlarımızın çocuklarıyla kaliteli vakit geçirebileceği ve oyun alanlarının olduğu Masal Parkı projemiz tamamlandığında eminim ki Kırşehir daha da güzel bir şehir olacak.  Şeyh Edebali’nin dediği gibi ‘ Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri’, biz hep bu düşünce ile hareket ederek projelerimize başladık. Büyük bir aşk ve şevk ile genç ekibimizle Kırşehir için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Belediyecilik sadece yol-asfalt yapmak değildir. Belediyecilik gönül işidir. Biz bu işe gönül verdik. Şehrin nabzını duyarak, insan sevgisiyle yapılan, macera dolu, duygu dolu bir iştir ”dedi.

16 bin 300 metrekare alan üzerine yapılan Aşıkpaşa Masal Parkı’nın 23 Nisan Perşembe günü düzenlenecek olan Çocuk Şenliği’yle birlikte hizmete açacaklarını belirten Başkan Yaşar Bahçeci, açılışa ve şenliğe bütün Kırşehirlileri davet etti.