1992 yılında Mekke'de hac vazifesini yerine getirirken tanışan ve o tarihten bu yana dostluğunu sürdüren Malezyalı Zakariah ve Yozgatlı Alaaddin Kırşehir'de buluştu.
Kırşehir Belediyesi'nin davetiyle il merkezine 67 kişilik Malezyalı turist kafilesi geldi. 27 yıl önce hac vazifesini yerine getirmek için Mekke'ye giden ve orada tanışan Malezyalı Zakariah ile Yozgatlı Alaaddin Kırşehir'de buluşmanın mutluluğunu yaşıyor.
Malezyalı Zakariah Abu Bakar, sosyal medya üzerinden Yozgatlı Alaaddin Karadavut'a 67 kişilik turist kafilesiyle Kırşehir'e geleceğini yazdı. Kırıkkale'de yaşayan Karadavut ise eşiyle birlikte Kırşehir'e geldi.
27 yıl aradan sonra sosyal medya üzerinden iki hacı sözleşerek Kırşehir'de buluştu. Kendisini Kırşehir'de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren 64 yaşındaki Malezyalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Zakariah Abu Bakar, "Alaaddin Karadavut ile 30 yıl önce hacca gittiğimde tanıştım.30 yıl sonra buluşmak bizim için mucize gibi bir şey.Kalbim çok hızlı bir şekilde çarpıyor" dedi.
60 yaşındaki Kırıkkale'de yaşayan Yozgatlı esnaf Alaaddin Karadavut ise 1992 yılında hacca gittiğini ve Malezyalı hacı ile mescitte otururken tanıştığını söyledi.
Karadavut, "1992 yılında hacca gittim. Medine'de mescitte otururken Zakariah'a sordum; 'senin memleketi neresidir.' O da; 'Ben de Malezyalıyım' dedi. Çok güler yüzlü insanlar. Çok az İngilizce konuşuyorum. Bildiğimiz kadar da Arapça konuşuyorum. Kendisiyle el hareketlerimizle anlaştık. Birbirimizin telefon numaralarını aldık. O zamanlar watsapp yoktu. Arkadaşlarıma çeviri yaparak mektup yazdım gönderdim. Türkiye'den de çok güzel hediyeler gönderdim. Çok mutlu olmuş. İrtibatımızı hiç kesmedik. O zaman büyük kasetler vardı. Memleketimizle ilgili büyük videolar gönderdim. O da Malezya'dan bana görüntüler gönderdi. Daha sonra dostluğumuz hiç bitmedi. Geçen yıl bana Türkiye'ye geleceğim dedi. Çok mutlu oldum" diye konuştu. (HABER: BEYHAN BALLI)